Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ezek a sorozatok lesznek a Netflix nagy dobásai 2021-ben

Kedvenceink folytatása mellett rengeteg újdonság lesz.

Hazai körökben is egyre népszerűbb a Netflix, bár azt meg kell jegyezni, hogy a fiatalok képviselik a húzóerőt. Véleményem szerint azért bele lehet futni jópár olyan netflixes sorozatba vagy filmbe, ami minden korosztályt megérint, sőt, olyat is találhatunk, amit a világon mindenkinek látnia kéne.

Tavaly is kiütött jó pár műsor

Hogy rögtön lejöjjünk az életről, mindjárt ki is emelek pár dolgot, amik számomra nagyot szóltak a Netflixen. A Black Mirror „Itt a Black Mirror 6. évada! Mindenhol!” 2020. June 02. 14:48 című sorozatról valószínű sokan hallottatok már. A kiindulópont a jelenlegi világunk, már létező jelenségek menték sarkítják ki a történéseket addig a pontig, míg képtelenek leszünk dönteni, hogy ez most egy fikció vagy figyelmeztetés, hogy idáig is juthatunk, ha így folytatjuk.

A Platform című film is hasonló alapokon áll. A fogyasztói társadalom rendszerét mutatja be egy börtönszerű rendszeren keresztül. Annyira nyersen vágja az arcunkba emberi alantasságunkat (és néhányunkban meglevő jóságunkat), hogy teljesen átértékelődik a film után az ételhez, fogyasztáshoz, de egyáltalán az addigi értékrendünkhöz való viszonyunk. Ha szeretnél fogyókúrázni, inkább ezt nézd meg, mint Schobert Norbi diétázós tippjeit.

A Társadalmi dilemma című filmet minden telefont nyomkodó fiatallal megnézetnék. A dokumentumfilmben a Youtube, Facebook, Instagram, Google, és még sorolhatnám, hogy mely nagy közösségi platformok volt munkatársai számolnak be a kegyetlen valóságról. Arról, hogy miként fejlesztettek olyan algoritmusokat, amik alaposan feltérképezik érdeklődési köreinket, folyton monitoroznak minket, és arra próbálnak rávenni, hogy minél több időt töltsünk az oldalak böngészésével.

Nyíltan, névvel, arccal vállalják fel a fejlesztők, hogy manipuláltak minket. Elmondják, hogy saját gyermekeiknek nem engedik használni ezeket az oldalak. Teljes szégyenben vallják be, hogy ők csak jót akartak, de attól, hogy rájöttek, hogy rossz, amit tesznek, a gépezet még megy tovább, nélkülük is. Próbálják felvenni saját szörnyetegükkel a harcot, de ahhoz az kell, hogy mi felhasználók is megértsük a rendszer működését. Ha nem cuppan le a gyereked a Facebookról, nézesd meg vele!

Most, hogy az életkedvünk és önértékelésünk is a béka segge alá került, és talán az egonkból is lejjebb adtunk picit, forduljunk egy sokkal kellemesebb sorozat felé.

A Sötét kristály Fogd meg a söröm, mutatok egy olyan sorozatot, amilyet még életedben nem láttál! 2020. November 29. 15:20 pontosan azokat az értékeket mutatja meg, melyekről talán már tudomást sem veszünk, vagy amiket rég elfeledtünk. Nem vagyunk tudatában, hogy mennyire arrogánsan tudunk átgázolni másokon (ezt testesíti meg a skeksisek világa), és elfelejtük, hogy mind emberek vagyunk és sokkal több mindenben hasonlítunk egymásra, mint gondolnánk. A koboldoknak is erre kell ráébredniük, így képesek összefogni, elfogadni és szeretni egymást.

Mit nézünk idén?

Most, hogy bepromóztam az oldalt, nézzük, mikre számíthatunk idén. A listát a végtelenségig lehetne még folytatni, de "sajnos" a sorozatok világán túl másra is kell időt szánni, úgyhogy legyen elég ennyi! Jó szórakozást!

Stranger things

A várható premier Amerikában várhatóan júliusban lesz.

The witcher

A szörnyvadász Vaják történetének folytatására úgy néz ki, év végéig várnunk kell.

Black mirror „Itt a Black Mirror 6. évada! Mindenhol!” 2020. June 02. 14:48

Nagy örömömre idén is mélyre mehetünk a Black mirror hatodik évadában.

Lucifer

Az ördög Los Angeles-i kaladjai idén folytatódnak az ötödik évadban. Sőt, talán még a hatodik évad is kijön év végére.

Love, death and robots

Eleve zseniális koncepcióra épül, nem számítottam rá az első évad alatt, hogy lesz folytatása. De idén már számíthatunk erre is! A cím tartalmazza a három hívószót, amire különböző történeteket készítettek különböző megközelítésekkel. Zseniális! A Titkos háború című rész ráadásul magyar munka.

Túlélni a halált

A dokumentumsorozat tudományos módszerrel vizsgálja a halálközeli élményeket és a lélekvándorlást. Az első részt már nézhetjük is.

Headspace – Útmutató a meditációhoz

Már év elején kikerült a sorozat első évada. Ha szeretnél egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet élni, érdemes rászánni magunkat a meditációra.

Szexoktatás

Hivatalosan idén érkezik a Szexoktatás folytatása, pontos dátumot azonban még nem tudunk.

Big Mouth

Szintén fiatalok szexualitásával foglalkozó sorozat ötödik évada is idén érkezik. Készítsétek a hormonszörnyeiteket!

A kiábrándult királylány (Disenchantment)

Az első tíz epizód 2021. január 15-én jelent meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra