Eddig: 1 639 863 / 3 000 000 Ft, 75 támogató. Még8nap.
Légy része az igazságnak!

Itt a bolti dolgozók fizetése: az illatszeresek a lista tetején

Nagyon nem mindegy, milyen üzletben kapunk munkát.

2020 októberében a boltos világban az eladók havi bruttó átlagkeresete 274 ezer forint volt, 24 ezer forinttal több, mint egy évvel korábban – írja a Blokk.hu .

A szakportál KSH-adatokra építő írása szerint hatalmasra nőtt a bérolló az ágazatban.

A múlt októberi statisztika szerint a legtöbbet a - 334 ezer forint bruttót - a drogériában dolgozók , míg a legkevesebbet – papíron - a piaci árusok keresték.

A bérolló immár 137 ezer forintra nyílt.

Az utóbbi években több sajtóhír Megint emeli a béreket a Lidl 2019. February 14. 19:23 is foglalkozott azzal, hogy a multinacionális diszkontláncok (Lidl, Aldi stb.) milyen gáláns fizetésekkel toborozzák az új dolgozóikat, és ez meg is látszik a számokban.

A ruhaboltosok a lista közepén vannak.
Pixabax.com

Az élelmiszerboltok dolgozóinak immár 287 ezer forint a bruttó átlagfizetés , amivel a lista negyedik helyén vannak. (A drogériák után az autószalonok és a bútorboltok következnek.)

Arra viszont nem találtunk magyarázatot, hogy miért találhatók a lista alján a húsbolti (227), a turkálókban (222), a pékségekben (213) és a zöldségesekben (197) dolgozók.

A bolti eladók fent említett 274 ezres átlagfizetése 9 százalékkal több ugyan, mint az egy évvel ezelőtti, de így is 22 ezerrel kevesebb, mint az országos átlag.

Az emelkedés is nagyon különböző volt. Míg a k önyvesboltokban szinte stagnáltak a bérek (+2%), addig alaposan kilőttek a drogériákban (+45%), a híradástechnikákban (+40%) és a webáruházaknál (+39%).

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra