Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

„Itt van két méterre tőlem egy konditerem, én meg örülök, ha heti háromszor tudok edzeni"

Napi 12-14 órát dolgozik, szabadidejében kézilabda kupát szervez a családjával. Süle Dánielt tavaly decemberben magyar példaképpé választották, de edzőstúdiójával már terjeszkedésre készül.

Az Elite stúdió nevével már sok szombathelyi találkozott, de az edzőterem vezetőjét kevesen ismerik név szerint. Süle Dániel az egyetem miatt került Szombathelyre, ahol rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakon szerzett diplomát.

Kézilabdázott, most szervez

A sport szeretete nem az egyetemen alakult ki, már gyerekkorától az élete része:

Irányító poszton kézilabdáztam, de sajnos három éve már, hogy abba hagytam.

A sportágtól azonban nem szakadt el, szüleivel minden évben megszervezik a veszprémi Cell Cup kézilabda fesztivált.

480 jelentkező közül került be a 30 döntős közé.
Példakép Alapítvány

Itt sok tapasztalatot szereztem a szervezésben, amit később kamatoztatni tudtam. A tanulás mellett dolgoztam, legtöbbször idénymunkákat vállaltam Ausztriában, pályázatokat adtam be, így tudtam összeszedni az alaptőkét.

Az alapok tehát megvoltak, de szükség volt egy jó ötletre is.

Nagyon sok beszélgetésben előkerült, hogy az emberek szívesen sportolnának, de nem tudják, hol kezdjenek neki. A többség félve megy le az edzőtermekbe, és az ottani edzők iránt nem éreznek bizalmat. Ők lettek a célközönségem.

Van, aki 55 évesen kezdi el

Sokakban felmerülhet a kérdés, vajon mennyire volt jó döntés Szombathelyen létrehozni egy ilyen stúdiót?

Ismertem a várost, és úgy éreztem, volna erre igény. De szerencsénk is volt. Decemberben nyitottunk, akkor még pangás volt, de januárban beindult a dolog. Az újév mindig kedvez az edzőtermeknek, az életmódváltás minden évben slágerfogadalom, és ez az indulásunknak is kedvezett.

Az edzőterem sikere a város lakosságán is múlik, mint mondja, nagyon sokan érdeklődnek az egészséges életmód iránt.

Vannak tizenévesek is, akik már beleszülettek az egészséges életmódba, ők megelőző jelleggel jönnek hozzánk. A legtöbben azonban kezdők és újra kezdők, főleg a 30-as korosztályból, de van olyan vendégünk is, aki 55 évesen kezdett el sportolni, ő mindenképp pozitív példa.

Süle a Példakép Alapítvány tavalyi pályázatán bekerült a 30 legsikeresebb magyar fiatal vállalkozó közé, ami váratlanul érte őt.

Meglepett, hogy a 480 pályázó közül én is bekerültem a döntőbe. Nagy élmény volt, még így is, hogy nem sikerült megnyernem. Mindenesetre megerősített abban, hogy megéri ezt csinálni, megéri ennyi munkát bele tenni.

Keményen kell dogozni a sikerért

A fiatal vállalkozó ennek ellenére nem ül a babérjain, a terjeszkedés már folyamatban van.

A franchise rendszerünk 80 százaléka már készen van, most egy informatikai programon dolgozunk. Először magyar városokban szeretnénk megjelenni, de külföld felé is kacsintgatok.

Süle nem titkolja,hogy a sikerért nagyon keményen meg kell dolgoznia.

Napi 12-14 órát foglalkozom a stúdió ügyeivel. Nem mondanám hobbynak, de nagy kedvvel csinálom, ezért sokszor nem érzem munkának. Ennek ellenére nagyon ironikus, hogy most is itt van két méterre tőlem egy edzőterem, én meg örülök, ha heti háromszor tudok edzeni.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód

Tovább az oldalra