Itt vannak a március elsejétől érvényes MÁV-Volán bérletárak

A cég külön weboldalt indított az új tarifarendszer bemutatására.

Március 1-jén indul a magyar helyközi közlekedés új tarifarendszere. A legfontosabb tudnivalókról a MÁV-Volán-csoport tájékoztató weboldalt indít, amely mától mindenki számára elérhető a www.ujtarifa.hu címen - írja az infostart.hu.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Az új tarifarendszerben elérhető kedvezményekkel és feltételekkel március 1-jétől kezdődik meg a jegyek és bérletek értékesítése a jegypénztáraknál, az automatáknál, illetve online az ELVIRA-ban és a MÁV appban. A mobilalkalmazást az új díjtermékekkel való utazás megtekintéséhez, azok megvásárlásához feltétlenül frissíteni kell március 1-je után.

Az új rendszerben nem lesz szükség többé bonyolult igazoló dokumentumokra, pecsételni való űrlapokra vagy – az életkort igazoló okmányon kívül – külön fényképes igazolványokra: minden 14 év alatti és 65 év feletti utas díjmentesen, minden 14 és 25 év közötti pedig félárú jegy igénybevételével utazhat.

A jelenlegi 15 bérletkonstrukció helyett csupán kettő marad. A kedvezményes vármegye- és országbérletek változatlan feltételekkel vehetők igénybe továbbra is. Március elsejétől ugyanakkor díjmentesen vehetik igénybe a helyközi közlekedést a fogyatékkal élők és tartós betegek, valamint kísérőik és az ellátottak utazási utalványával rendelkezők. Azok a nagycsaládosok is díjmentességben részesülnek a jövőben, akik eddig igénybe vették a nagycsaládosok utazási kedvezményét.

A helyközi járatokon kívül a fővárosi közösségi közlekedést is igénybe vevők számára kiemelten előnyös változás, hogy március elsejétől a BKK járatain is elfogadják Pest vármegyei bérletet és az országbérletet is.

Az új bérletrendszer legfontosabb részletei:

- kétféle bérlet lesz: ország- és vármegyebérlet, bérletből kétféle tarifa marad: a teljes árú és a 90 százalékos kedvezményt adó diákbérlet,

- lesz 24 órás napijegy: a Vármegye 24 999, a Magyarország 24 4999 forintba kerül majd,

- többféle helyjegyet lehet majd venni, az áruk 300-tól 2990 forintig terjed,

- menetjegyből teljes árú, félárú vagy díjmentes lesz,

- a teljes árú, havi felnőtt országbérlet 18 900 forint lesz,

- a BKK járatain is érvényes Pest vármegyebérletek havi 945 forintba kerülnek a diákoknak, 9450 forint a felnőtteknek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos