Napi abszurd: az ittas sofőr átadta a kormányt a szintén ittas komájának

Baleset lett a vége.

A Szombathelyi Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége és járművezetés tiltott átengedésének vétsége miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akik a vád szerint 2022 áprilisában együtt italoztak, majd az egyik vádlott megengedte a másik, vezetői engedéllyel nem rendelkező és közepes fokban ittas vádlottnak, hogy a személygépkocsiját vezesse.

Az ittas sofőr Szombathelyen, a Dolgozók útja és a Váci Mihály utca kereszteződésében letért az úttestről, majd a Perint-patakon átívelő híd szalagkorlátjának ütközött.

Mindkét megvádolt férfi megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezéseit, mert egyikük vezetői engedély nélkül és szervezetében szeszes italtól származó alkohollal vezette a járművet, illetve nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett, a másikuk pedig olyan személynek engedte át a gépkocsi vezetését, aki ittas állapotban volt.

A járási ügyészség pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottakkal szemben, akiknek büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni – közölte a Vas Megyei Főügyészség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló