Forgópisztollyal lövöldözött sörösdobozokra a Gyöngyös partján, Sárváron - felfüggesztett börtönre ítélték a férfit

Ittasan lövöldözött dobozokra az illegálisan tartott forgópisztolyával (revolverével) a Gyöngyös partján egy férfi Sárváron. A bíróság jogerősen 1 év 6 hónap börtönre ítélte, 2 év próbaidőre felfüggesztve.

A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen egy rendbeli lőfegyver engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntette és egy rendbeli fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt halmazati büntetésül 1 év 6 hónap börtönre ítélt egy férfit. A bíróság a szabadságvesztés büntetés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette és elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, továbbá kötelezte 146.225 forint bűnügyi költség megfizetésére.

A tényállás szerint a vádlott 2022. március 7-én egy ismeretlen személytől megvásárolt, majd erre vonatkozó engedély nélkül 2022. március 14-ig otthonában tartott egy HW 4/4 típusú, 4 mm Randz.N7. kaliberjelű, nyolclövetű forgópisztolyt, amely tűzfegyvernek és lőfegyvernek minősül.

A kép illusztráció Fotó: Daria Nothnick / All4Shooters.com
TM/Nyugat.hu
A kép illusztráció Fotó Daria Nothnick / All4Shooters.com

A forgópisztoly üzemképes, lövés leadására alkalmas. Emberélet kioltására nem alkalmas, de lövés során a fegyver csövéből kilőtt lövedék a találati helytől és a lövési távolságtól függően súlyos – esetenként akár életveszélyes – sérülések és maradandó testi fogyatékosság okozására képes. A fegyver lőfegyvernek tekintendő. A törvény szerint a rendőrség által kiadott engedély szükséges az „A”, illetve a „B” kategóriába tartozó tűzfegyver, a lőfegyverdarab, az e törvény alapján lőfegyvernek minősülő légfegyver, a lőszer, a lőszerelem és a hangtompító tartásához. A vádlott fegyvertartási engedéllyel nem rendelkezik.

A vádlott 2022. március 14-én délután, ittas állapotban, Sárváron, a Gyöngyös patak partján a fenti forgópisztollyal lövöldözött, 24 db lőszert lőtt ki egy sörös dobozra. A pisztollyal lövöldöző vádlottat a környéken tartózkodó több személy is észlelte és egyikük bejelentést is tett a rendőrségre. A vádlott ezen kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A forgópisztolyt, valamint összesen 178 db 4 mm Randz.Lang kaliberjelű töltényt a vádlottól a nyomozó hatóság 2022. március 14-én lefoglalta. A vádlottól lefoglalt 4 mm Randz. Lang kaliberjelű töltények flóbert töltényeknek tekintendők, üzemképesek, a lefoglalt forgópisztoly forgódobjának dobfurataiba betölthetők, s a fegyverben akadálymentesen működtethetők.

Az ítélet jogerős.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló