Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megkapja Szombathely a 412 milliós uniós támogatást

Elindulhat az Óperint utca környékének felújítása – jelentette be ma Puskás Tivadar a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Az IVS2 (Integrált Városfejlesztési Stratégia 2) tervei már régen elkészültek, többször is bemutatták őket, június közepén mi is megtettük 412 millió a szombathelyi Óperint utca környékére 2013. June 16. 15:11 . Akkor sorra is vettük a felújítás részleteit, most csak felsorolás szintjén tesszük meg ezt.

Nem kell önerő

Felújítják az Óperint u. 18. alatti, 52 lakásos társasházat, körforgalmat építenek a Dózsa György, Kálvária és Óperint utcák kereszteződésébe, az ott lévő gyalogátkelőhelyekhez jobb világítást szerelnek fel, felújítják a református és evangélikus templom homlokzatát, valamint a Károlyi Gáspár tér parkját.

Sajtótájékoztató az Óperint utca környékének felújításáról
Itt épül a körforgalom
Bonyhádi Zoltán

Az építkezések mellett felzárkóztató, közösségfejlesztő programokat is indítanak a környéken lakók részére, hiszen ez a környék a lecsúszottabbak közé tartozik. Az Óperint utca 18. felújítása egyébként rasszista kijelentésekig fokozódó politikai vitát is okozott Nem vagyunk retkek, lakásromboló gazemberek 2013. June 05. 17:13 , ami aztán később elhalt.

Sajtótájékoztató az Óperint utca környékének felújításáról
Puskás Tivadar és a lelkészek
Bonyhádi Zoltán

A mai sajtótájékoztatón Puskás Tivadar polgármester azt jelentette be, hogy nyert a város EU-s pályázata, így megkapják a felújításhoz szükséges 412 milliót, amihez nem kell önerőt hozzátenni, fedezi az összes kiadást. Puskás megjegyezte: épül, szépül, fejlődik a város.

Másfél év múlva kész

Gregersen Labossa György evangélikus, és Jakab Bálint református lelkész is szót kapott, persze mindketten örültek, és megjegyezték, hogy nagyon régen volt felújítás templomukon. Az evangélikus templom melletti régi paplak is megújul, a református templom 1938-as építése óta ez az első komplex felújítás.

Sajtótájékoztató az Óperint utca környékének felújításáról
A sok vitát okozó Óperint 18.
Bonyhádi Zoltán

A végén még megtudtuk, hogy a munka jövő tavasszal kezdődik, 2015. április 30-ig kell befejezni, és 2015. június 30-ig kell elszámolni a pályázati támogatással.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

412 millió a szombathelyi Óperint utca környékére

Cigányozással fűszerezett vitát hozott az egyik épület felújítása, most megmutatjuk a komplett tervet.

Nem vagyunk retkek, lakásromboló gazemberek

A szombathelyi, Óperint utcai lakók, akiket a Jobbik mélyen megsértett emberi mivoltukban, megmutatják, hogyan élnek valójában.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra