Új csarnokot épít a Jabil Szombathelyen

Új munkahelyek is lesznek, de hogy mennyi, azt még nem árulták el. Sajtótájékoztatón jártunk.

A városházán tartott sajtótájékoztatót Hende Csaba honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki egyébként több eseményre érkezett a megyébe. És ha már itt volt, akkor a tájékoztató elején annyit mondott, örömteli bejelentés következik, erősödik Szombathely munkahely-megtartó képessége.

Több lesz a munkahely, de nem tudni, mennyivel

A bejelentést aztán Pajor Attila, a Jabil Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója tette meg. A Jabil három városban van jelen Magyarországon, Tiszaújvárosban, Pécsett és Szombathelyen. A Tisza-parti városban klasszikus termelőmunkát végeznek, a másik két telephelyen a piaci értékesítés utáni szolgáltatást nyújtanak az ügyfeleknek.

Jabil sajtótájékoztató a Városházán
Szombathelyen szolgáltatást végez a Jabil
VB

Szombathelyen 2003 óta van jelen a Jabil, 2005-ben új gyáregységet építettek, amit 2010-re már ki is nőttek. Ekkor egy csarnokot béreltek ki, de nem volt egyszerű összehangolni a két telephelyen a munkát. Így újabb fejlesztés mellett döntöttek, amit egy éve jelentettek be Pécsett.

Ennek lényege, hogy új, 8000 négyzetméteres csarnokot építenek Szombathelyen, ahová áttelepítik a bérelt csarnokban lévő részleget. Ahol egyébként jelenleg 250 fő dolgozik, a cég teljes szombathelyi létszáma 1100 fő, az utóbbi hetekben mintegy száz új alkalmazottat vettek fel. Az új csarnokban szintén lesz létszám-bővítés, de hogy pontosan mekkora, azt az ügyvezető nem árulta el.

Erősségük a diszkréció

De kijelentette, hogy a cég 2003 óta minden évben több ügyféllel és több alkalmazottal zárta az évet, mint egy évvel korábban. Újabb adatokat nem tudtunk meg, ahogy azt sem, hogy kik a cég kiemelt ügyfelei. Pajor Attila szerint a Jabil egyik erőssége a diszkréció.

Jabil sajtótájékoztató a Városházán
Hendének és Molnárnak jó kedve volt
VB

Ezek után aztán a politikai nyilatkozatok jöttek, szép sorban. Molnár Miklós alpolgármester kijelentette, hogy helyesnek bizonyult az új városvezetés terve, amikor prioritást adtak a gazdaságfejlesztésnek. Ezt a közelmúlt fejlesztései bizonyítják – mondta. Úgy vélte, a városban működő cégek menedzserei is elkötelezettek a várossal szemben.

Bevonják a helyieket is

Ismét megemlítette az autóipari centrumot, és azt, hogy a térség másfél milliárd forintra pályázik az innovációs járulék bevételéből, ezzel a K+F (kutatás-fejlesztés) tevékenységet is segíteni tudják.

Jabil sajtótájékoztató a Városházán
A részletekről Pajor Attila számolt be
VB

Marton Zsolt alpolgármester a bővítés járulékos gazdasági hatásait említette, és kérte a Jabil vezetését, hogy az építkezésbe vonjanak be helyi vállalkozásokat. Pajor Attila ezt meg is ígérte, mint mondta, már folynak is a tárgyalások a helyi vállalkozásokkal.

A végén Hende Csaba a kormány azon lépését dicsérte, ami a szakképzés erősítését célozta, mert a Jabil sem szakképzetlen munkaerőt, hanem képzett embereket keres. Azzal zárt, hogy a szakképzés gyakorlati részében a tanulók nem vasat reszelnek, hanem elsajátítják a termelőmunka fogásait.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Orbán a LuKban préselt - Hende pápát intett a reptérnek

Az üzemcsarnok-avatóra kivezényelt szalagmunkások új ünnepi sárga pólót is kaptak, fehéret az irodisták. Orbán préselt először, aztán villámebédelt.

Műszakiak kegyeiért versenyeznek a szombathelyi cégek

A BPW, a Delphi, az EPCOS, a Jabil és a LUK Savaria is munkaerőhiánnyal küzd. Három év múlva 2500 betöltetlen állás lesz műszaki fronton. Éppen ezért léptek a cégek a várossal közösen. Mert: Szombathely visszavár!

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet