Jakab Péter kilép a Jobbikból

A Jobbik volt elnök-frakcióvezetője Gyöngyösi Márton Jobbik-elnöknek küldött válaszában jelentette be kilépését. Azt is világossá tette, hogy mandátumát viszont megtartja.

A Jobbik jelenlegi elnöke előzőleg hosszas posztban emlékezett vissza elődjének politikai karrierútjára. Mint írja, „a 2018-as vereség után Te voltál az az ember, akit látva sokan éreztük úgy, hogy megtaláltuk azt a politikust, aki végre győzelemre vezetheti közösségünket.”

Arra is kitért, hogy „elnökséged első pár hónapja alatt a Jobbik újra erőre kapott, Orbán Viktor pedig egy igazi kihívóval kellett, hogy szembenézzen.” Majd hozzátette, „menet közben megváltoztál”. Ezt pedig abban látja Gyöngyösi, „egyetlen tanácsadód által megalkotott buborékodba zárkóztál, amelyben a népszerűséget Facebook-lájkokban mérik. A szakmai kérdések elől menekülni kezdtél, és csak azokra hallgattál, akik azt mondták, hogy mindent jól csinálsz.” Végül kitért arra, hogy a Jobbik odáig jutott Jakab Péter vezetése alatt, hogy a 2022-es választáson egyetlen egyéni országgyűlési képviselői helyet sem szerzett meg - írja az atv.hu

Döntését Gyöngyösi Márton pártelnöknek címzett nyílt levelében azzal indokolta, hogy

„Te a Jobbik új elnökeként ma választás elé állítottál: ha maradok a nép pártján, ha továbbra is nyersen, őszintén, karcosan akarok kiállni a válság vesztesei, az Orbán-rezsim károsultjai mellett, akkor nincs helyem a Jobbikban. Nos, Marci, akkor nincs helyem a Jobbikban. Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek