Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Január 1-jétől csak az 11800-as telefonszámon csörög a belföldi tudakozó

Megszűnik a 198-as hívószám.

Január 1-jétől már hangbemondás sem figyelmezteti a 198-as rövid telefonszámot felhívókat arról, hogy az országos belföldi egyetemes tudakozó hívószáma 11800-ra változott tavaly ősztől Szerdától új számon kell keresni a tudakozót 2014. September 27. 15:27 . A változtatás az unió szabályozási tendenciájának megfelelően lett (a háromtagú hívószámok fokozatos kivezetése miatt) ötjegyű.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság rendelkezése értelmében a valamennyi magyarországi vezetékes- és mobiltelefon-előfizető által hívható egyetemes szám mellett az egyes szolgáltatók fenntarthatják saját piaci alapú tudakozószolgáltatásukat is, amelyek szintén ötszámjegyűek.

A 11800-as hívószámú országos belföldi egyetemes tudakozón keresztül a továbbiakban is a lakossági és az üzleti előfizetők vezetékes, valamint mobiltelefonszámairól lehet információkat kérni a nap 24 órájában, ha az érintettek előzetesen hozzájárultak a közlésükhöz. Címadatok alapján lehet érdeklődni a telefonszámokról és fordítva, és a hívók előfizetői jogosultság alapján kérhetik az általuk keresett normál díjazású hívószámok automatikus kapcsolását vagy a szám továbbítását sms-ben.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos

Tovább az oldalra