Január végéig gyűjtik a szombathelyi lakótelepeken a karácsonyfákat

121 darab fenyőfagyűjtőt helyeztek ki városszerte.

2021 decemberében 121 darab fenyőfagyűjtőt helyeztek ki Szombathely tömbházas övezeteiben, hogy a környéken élők ezekbe tegyék ki a teljes mértékben lecsupaszított karácsonyfákat.

A SZOMHULL és a SZOVA a lehetőségekhez mérten legalább hetente egy alkalommal üríti a gyűjtőket január végéig. Január 31-én ugyanis összeszedik és elteszik a fenyőfagyűjtőket – írja az Olad, a mi otthonunk Facebook-oldal.

olvasó

A családi házas területeken nem lesznek kijelölt gyűjtőpontok, az egyes körzetekhez rendelt gyűjtőnapokon lehet kitenni az ingatlan elé a fenyőket (díszek, égősor, karácsonyfa tartó, stb. nélkül). Elszállításukra két alkalommal kerül sor januárban és február hónapokban, az övezetek és dátumok listája itt elérhető. Fontos, hogy az érintettek a fákat csak a szállítás napján reggel 7 óráig helyezzék ki az utcára és ügyeljenek arra, hogy azok ne akadályozzák a gyalogos- és gépjárműforgalmat, illetve a parkolást – hívja fel a figyelmet a SZOVA.

De a korábbi évekhez hasonlóan a Körmendi úti hulladékudvarban is le lehet adni díjmentesen a kidobott, lebontott fenyőket. Erre január 31. után is lehetőség lesz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos