Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Túraajánlat - Járd be két keréken a Zalai-dombságot!

Mutatjuk, hogy merre indulj!

A koronavírus járvány pozitív hatása, hogy egyre többen pattannak kerékpárra. Mi most egy Zala megyén átívelő vadregényes útvonalat ajánljuk. A teljes út hossza 300 kilométer, de nem kell megijedni, ugyanis 20 és 80 kilométer közötti kisebb-nagyobb körtúra szakaszokban is élvezhetjük a terepet.

Zala.hu

A kihívásokat kereső és versenyző típusoknak az a jó hírünk, hogy ők Dél Zala Dombjai Ultra Trail instant kerékpárverseny keretén belül is teljesíthetik a távot. Ebben az esetben akár egyben is legyűrhetik a 300 kilométeres terepet, vagy három különböző alkalommal is teljesíthetik a 100 kilométeres szakaszokat. Az első letekert száz kilométertől egy év áll rendelkezésre a verseny befejezéséig. A versenyzést akár most hétvégén is elkezdhetik. A nevezés ingyenes. Eredményeket gps track-kel kell igazolni, és a szintidőn belül teljesítők érmet és pólót kapnak ajándékba.

Józing Antal

A teljes háromszáz kilométeres távon összesen hatvan domb és hatezer méter szintemelkedés van , az útvonal majdnem nyolcvan százaléka terepúton halad.

Józing Antal

Ha pedig nem versenyzésre, csak egy jó túraélményre vágyunk , akkor mi elsőként az alábbi szakaszt ajánljuk:

Eszperantó forrás – Újudvari TV torony – Eszperantó forrás

Az Eszperantó forrás autóval jól megközelíthető. Útvonaluk egy körtúra keretében Nagybakónak mellől indul, felkapaszkodik az Öröm hegy csúcsára (275m), majd Zalakaros és Orosztorony érintésével jut el a Gelse hegyre és a Csibiti völgybe, ahonnét visszakapaszkodik az Újudvari TV toronyhoz (313m). A szakasz hossza 38 kilométer, és az út döntő többsége terepen halad. A pozitív szintemelkedés 836 méter.

A szakaszok útvonalai innen letölthetők.

Fejlámpát vigyél magaddal!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód

Tovább az oldalra