Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Túraajánlat - Járd be két keréken a Zalai-dombságot!

Mutatjuk, hogy merre indulj!

A koronavírus járvány pozitív hatása, hogy egyre többen pattannak kerékpárra. Mi most egy Zala megyén átívelő vadregényes útvonalat ajánljuk. A teljes út hossza 300 kilométer, de nem kell megijedni, ugyanis 20 és 80 kilométer közötti kisebb-nagyobb körtúra szakaszokban is élvezhetjük a terepet.

Zala.hu

A kihívásokat kereső és versenyző típusoknak az a jó hírünk, hogy ők Dél Zala Dombjai Ultra Trail instant kerékpárverseny keretén belül is teljesíthetik a távot. Ebben az esetben akár egyben is legyűrhetik a 300 kilométeres terepet, vagy három különböző alkalommal is teljesíthetik a 100 kilométeres szakaszokat. Az első letekert száz kilométertől egy év áll rendelkezésre a verseny befejezéséig. A versenyzést akár most hétvégén is elkezdhetik. A nevezés ingyenes. Eredményeket gps track-kel kell igazolni, és a szintidőn belül teljesítők érmet és pólót kapnak ajándékba.

Józing Antal

A teljes háromszáz kilométeres távon összesen hatvan domb és hatezer méter szintemelkedés van , az útvonal majdnem nyolcvan százaléka terepúton halad.

Józing Antal

Ha pedig nem versenyzésre, csak egy jó túraélményre vágyunk , akkor mi elsőként az alábbi szakaszt ajánljuk:

Eszperantó forrás – Újudvari TV torony – Eszperantó forrás

Az Eszperantó forrás autóval jól megközelíthető. Útvonaluk egy körtúra keretében Nagybakónak mellől indul, felkapaszkodik az Öröm hegy csúcsára (275m), majd Zalakaros és Orosztorony érintésével jut el a Gelse hegyre és a Csibiti völgybe, ahonnét visszakapaszkodik az Újudvari TV toronyhoz (313m). A szakasz hossza 38 kilométer, és az út döntő többsége terepen halad. A pozitív szintemelkedés 836 méter.

A szakaszok útvonalai innen letölthetők.

Fejlámpát vigyél magaddal!

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód

Tovább az oldalra