14 millió forintból újítottak fel járdákat két szombathelyi városrészen

De belefért még a projektbe egy kerékpárút és egy vízelnyelő is.

Idén útjára indítottunk egy cikksorozatot , melyben Szombathely legrosszabb utcáit mutatjuk be. De sajnos nemcsak az utakkal vannak gondok, a járdák is elég ramaty állapotban vannak Ramaty állapotban a szombathelyi járdák 2018. July 03. 08:15 . Jó hír azonban, hogy bár lassan és nem óriási léptekben, de azért történnek előrelépések az ügyben.

Október 27-én, szerdán délután például egy újabb szakaszt adtak át, hiszen nemrég befejeződtek a munkálatok a Joskar-Ola és a KISZ-Százhold városrészeken.

Járdafelújítás a Szent Gellért utca és a Hunyadi út sarkán
Még több képért kattintson!
Kiss Tamás

Szalagátvágás nem volt, csak a körzetek képviselői, Kelemen Krisztián és Németh Ákos, illetve Horváth Soma, városüzemeltetésért is felelős alpolgármester vonult ki a Szent Gellért utca és Hunyadi út sarkára, hogy beszéljenek a közel 14 millió forintos felújításról.

Nagy Jácint/Savaria Fórum

Elmondták, hogy a Szent Gellért utcai járdát 135 méter hosszúságban újították fel és egy víznyelőt is javítottak, ez összesen 6 millió forintba került.

Járdafelújítás a Szent Gellért utca és a Hunyadi út sarkán
Kiss Tamás

A Hunyadi úton 228,5 méteren javítottak járdát, ami 457 négyzetméter aszfaltozást jelent. Itt pedig még a ramaty állapotban lévő kerékpárutat is sikerült felújítani 138 méteren, ami 276 méter aszfaltozással járt. Mindezt összesen 7,9 millió forintból.

Járdafelújítás a Szent Gellért utca és a Hunyadi út sarkán
Kiss Tamás

2021-ben 16 járda fér bele a keretbe

Idén egyébként 16 járda újult meg vagy fog megújulni Szombathelyen, illetve két gyaloghíd rekonstrukciója is megtörtént már – mondta 16 járdaszakaszt újítottak fel az idén Szombathelyen 2021. September 27. 16:56 még szeptember végén egy sajtótájékoztatón Horváth Soma alpolgármester a Stromfeld Aurél utcában.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kapcsolódó cikkeink

Ramaty állapotban a szombathelyi járdák

Csak azért nem vesszük észre a romlást, mert hozzászokott a szemünk. Most már az isten pénze sem lenne elég a javításhoz.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet