Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Van, ahol már keresik az új munkaerőt

Igyekszik lábra állni a gazdaság, de ez nem olyan egyszerű.

Vannak olyan gazdasági szektorok, ahol már vennének fel embereket, és mi sem félünk már annyira a munkanélküliségtől, de összességében mindenhol rosszabb a helyzet a járvány előttihez képest - írja a forbest.hu a GKI Gazdaságkutató adataira hivatkozva.

A GKI rendszeresen szondázza a gazdasági szereplők és a fogyasztók várakozásait. A legutóbbi felmérésből kiderül, hogy júniusban némi javulás várható az előrejelzésekben, ami főleg az áprilisi sokkszerű összeomlás után számít jelentősnek.

A GKI szerint júliusban a fogyasztók és az üzleti szolgáltató cégek számítottak javulásra, a többi ágazat előrejelzései stagnáltak. Némileg javultak a fogyasztói várakozások is.

Melyik szektorban akarnak embereket felvenni?

A kereskedelemben és a szolgáltató szektorban már kissé több a létszám növelését, mint annak csökkenését tervező cég.

Az iparban és az építőiparban azonban még a létszámcsökkentést tervezők vannak többségben.

Már nem félünk annyira a munkanélküliségtől, de azért nem jó a helyzet

A lakosság körében júliusban is érezhetően enyhült a munkanélküliségtől való félelem, de a járvány előttinél még így is sokkal rosszabb a kép.

A magyar gazdaság jövőjének megítélése júliusban is érezhetően javult,

az ipart kivéve minden ágazat kilátásai javultak.

Némileg javult a fogyasztók véleménye is, a GKI fogyasztói bizalmi index értéke az áprilisi zuhanás után májusban jelentősen, majd júniusban és júliusban is lassabb ütemben korrigált.

A lakosság saját pénzügyi helyzetének alakulását és a saját jövőbeli megtakarítási képességet egyaránt közepesen javulónak értékeli. Ez utóbbi mutató már valamivel a februári szint felett áll.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra