Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orbán Viktor: határozatlan időre meghosszabbítjuk a kijárási korlátozást

A polgármesterek további korlátozásokat rendelhetnek el.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orbán Viktor bejelentése előtt felidézte, hogy két hete rendelték el a kényelmetlenségekkel járó kijárási korlátozást, de most dönteni kellett a folytatásról. Meghallgatták a polgármestereket, a rendőröket, a járványügyi szakembereket, és egybehangzó volt a vélemény.

"Az eddigi korlátozások értelmesek és sikeresek voltak, lelassították a járvány terjedését" - mondta.

Bejelentette ezért tehát:

határozatlan időre meghosszabbítják a kijárási korlátozást, és hetente döntenek

arról, hogy kell-e még további szigorítás.

Döntöttek arról is, hogy húsvét idejére

a polgármesterek további szigorító intézkedéseket vezethetnek be, egészen húsvéthétfő éjfélig.

Előzmények

A kormány március 28-ától rendelte el a kijárási korlátozást két hétre, ami így április 11-én, azaz szombaton lejárt volna. A korlátozást azonban sokan enyhítésnek vették Fordítva sült el a kijárási korlátozás? 2020. April 01. 07:58 , főleg azért, mert megszabták, hogy a 65 év felettiek 9 és 12 óra között mehetne élelmiszerboltba, patikába, drogériába, korábban azt kérték az idősektől, hogy maradjanak otthon.

Sokan nem is tartották be a korlátozásokat, április 1-ig, azaz öt nap alatt több mint ezer embert bírságoltak meg Több mint ezer esetben intézkedtek a rendőrök a kijárási korlátozások bevezetése óta 2020. April 01. 14:37 emiatt. Az elmúlt hétvégén pedig két napa alatt szinte ugyanennyi bírságot osztottak ki Sokan sértik meg a kijárási korlátozást 2020. April 06. 11:11 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra