Jégbe dermedt sziklák a Kőszegi-hegységben

A csodás természeti képződmény az elmúlt napok fagyos időjárásának köszönhető.

A Kőszegi-hegységben a Kőszeget Velemmel összekötő úgynevezett Terv út mentén látható a csodás természeti képződmény az utóbbi napok fagyos időjárásának köszönhetően - írta az Szombathelyi Erdészeti Zrt. Facebook-oldalán.

Jégbe dermedt sziklák a Kőszegi-hegységben
Kattintson a további képekért!
Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Egykor az út kialakításánál a meredek hegyoldal sziklarétegeit vágták át. A csapadékvíz a palakőzet párhuzamos rétegei között áramlik a mára elapadt Mohás forrás felé. A felszínre jutva azonban a mínuszok miatt most jéggé dermedt.

A bejegyzésben megjegyzik, az országban az elsők között, 1969-ben hozta létre a Szombathelyi Erdészeti Zrt. jogelődje a Kőszegi-hegységben a Kőszegtől Bozsokig terjedő parkerdőt, amelyet Herman Ottóról (1835-1914), a tudós, polihisztorról neveztek el. Emlékét a most jégbe dermedt, könnyező sziklák mellett emléktábla őrzi.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek