Jégkorong torna győzelemmel tértek haza az U15-ös Pingvinek

A hétvégén sűrű programja volt a Szombathelyi Pingvinek Utánpótlás csapatainak.

Szombaton hazai pályán léptek jégre az U10-es kis hokisok, míg az U10-es lányok Zalaegerszegen egy nőnapi tornán szerepeltek sikeresen - közölte hétfőn a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub.

Mint kiderült, ez az első alkalom, hogy hivatalos utánpótlás tornán csak lányokból álló csapattal szerepeltek. De maga a lány torna is az első hivatalos lány torna volt az U10-es korosztályban.

Pingvinek

A csapat névsora:

álló sor balról: Horváth Panna, Pongor Natália, Varga Karolina, Göncz Csenge, Kovács Réka, Kovács Éva, Göncz Hanga

térdelő sor balról: Kovács Patrícia, Varga Nóra Lili, Fenyvesi Liza

Az U15-ös csapat egy 3 napos tornán vett részt Csehországban Kadan városában.

A hétvége során összesen 5 mérkőzést játszottak. A torna szokatlan lebonyolítási rendszerének köszönhetően U17-es csapatokkal is megmérkőztek. A résztvevő csapatok fele U15-ös, fele U17-es korosztályba tartozott, így a testjáték tilos volt, és a mérkőzések 2x20 perces tiszta játékidővel zajlottak. Kivétel a döntő mérkőzések, melyek 3x20 percesek voltak.

Az ellenfelek Németországból, Kanadából és Csehországból érkeztek.

SK Kadan (CZE) U15
SK Kadan (CZE) U17
MERC Mannheim (GER) U17
London Cobras (CAN) U17
Adler Berlin (GER) U15
Szombathelyi Pingvinek JK (HUN) U15

A mérkőzések közötti szabadidőbe belefért egy-egy séta Kadan és Karlovy Vary belvárosában is.

Az ügyességi vetélkedőkben is részt vettek: egy-egy játékosuk versenyzett büntetőlövésben, kapuralövésben, korongvezetésben, gyorsasági versenyben.

Első mérkőzésükön az Adler Berlin csapatával találkoztak.

A 9. percben Fatalin László szerzett vezetést Németh Milán átadásából, amire a 13. percben válaszoltak a németek, majd a 18. percben át is vették a vezetést.

A 29. percben Németh Milán egyenlített, majd az utolsó percben Simon Zoltán szerezte meg a győztes gólunkat Fatalin László átadásából.

Adler Berlin - Szombathelyi Pingvinek JK. 2-3 (2-1 ; 0-2)

Második mérkőzésükön a London Cobras együttesével csaptak össze.

Az 5. percben a kanadaiak szerezték meg a vezetést, amire a 17. percben sikerült válaszolni a magyar csapatnak. Mazzag Bendegúz volt eredményes Moghioros Marcell átadásából.

A második félidőben gyors gólt szereztek. Szabó Bendegúz passzából Fatalin László volt eredményes. A 27. percben a kapusuk, Pongrácz Marcell adott gólpasszt Mazzag Bendegúznak, és máris kétgólos vezetéssel büszkélkedhettek közel egy percig. A kanadaiak a 28. percben szerezték meg 2. góljukat és a 32. percben egyenlítettek. Majd a hátralevő 8 percben még 3 gólt szereztek.

London Cobras - Szombathelyi Pingvinek JK. 6 -3 (1-1 ; 5-2)

A harmadik mérkőzésükön az U17-es későbbi győztes csapattal kerültek össze.

A Mannheim csapata magabiztosan győzte le a csapatot 14 góllal, melyre sajnos nem sikerült válaszolniuk sem.

MERC Mannheim - Szombathelyi Pingvinek JK. 14-0 (11-0 ; 3-0)

A negyedik mérkőzésükön a házigazdák U17-es gárdája következett.

A korosztályos különbségből adódóan az első félidőben 8 gólt kaptak. A második félidőben hét perc telt el gól nélkül, majd a 8. percben megszerezték egyetlen találatukat Bognár Gergelynek köszönhetően. Ezután sajnos már csak a hazaiak voltak eredményesek még háromszor.

SK Kadan - Szombathelyi Pingvinek JK. 11-1 (8-0 ; 3-1)

Az ötödik mérkőzésük volt az U15 döntő a Kadan ellen.

A vezetést a hazaiak szerezték meg a 3. percben, melyre az 5. percben Laki Csanád találatával sikerült válaszolni. A 10. percben ismét hátrányba kerültek, majd a 12. percben Bognár Gergely ismét egyenlített.

A 17. percben Németh Milán passzolt Mazzag Bendegúznak, aki élt a lehetőséggel és vezetést szerzett a csapatnak, de ez csak a 19. percig tartott.

A 32. percben Fatalin László volt ismét eredményes Bognár Gergely és Laki Csanád közreműködésének köszönhetően. A harmadik harmadban csak a hazaiak szereztek gólt az 50. percben, egyelőre mentve a mérkőzést.

A párharcot büntetőlövések döntötték el, ahol Németh Lóránt mindhárom büntetőt hárította. A Pingvinek első büntetőjét Mazzag Bendegúz viszont belőtte.

SK Kadan - Szombathelyi Pingvinek JK. 4-5 (3-3 ; 0-1 ; 1-0 ; 0-1)

A torna legeredményesebb játékosa Fatalin László lett, a legjobb hátvéd pedig Mazzag Bendegúz.

Pingvinek

Csapatnévsor:

Álló sor balról: Bosnyák Markó, Bognár Gergely, Herman Bence, Szabó Boglárka, Horváth Zétény, Pálmai Fülöp, Horváth Domonkos, Moghioros Marcell, Németh Milán, Czenki Konrád, Fullár Csanád, Mazzag Bendegúz, Fatalin László, Futó Máté

Térdelő sor balról: Laki Csanád, Horváth Anna, Simon Zoltán, Pongrácz Marcell, Németh Lóránt, Szabó Bendegúz

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport