Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombathely fegyelmivel elküldött jegyzője a Belügyminisztériumban kapott állást

Gaál Róbertet a híváslistabotrány miatt bocsátották el, a Belügyminisztérium februárban vette fel, amikor még rendőrségi nyomozás folyt ellene.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hírt egy ideje már csiripelték a verebek, így hát utánajártunk. Megkerestük a Belügyminisztériumot, ahonnan gyorsan meg is jött a válasz, igen, Gaál Róbertet, Szombathely jegyzőjét februárban a minisztérium kormánytisztviselőjévé nevezték ki. Amúgy nyolc új kormánytisztviselővel együtt, de ez most mellékes.

Fegyelmivel küldték el

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Gaál Róbert nem sok időt töltött a szombathelyi városházán. 2011-ben nevezték ki Új jegyzője van Szombathelynek - Közgyűlési blog (Frissítve) 2011. September 29. 09:28 , miután Kaczmarski János főjegyzőt 22 év után nyugdíjba vonulása miatt felmentették Fizetni kell a házasságkötésért, felmentik a jegyzőt – Közgyűlési előzetesünk 2011. January 23. 12:30 . Gaál Róbert kinevezése ellen az ellenzék tiltakozott, mert tapasztalatlannak tartották, a Fidesz-többség azonban megszavazta.

Gaál Róbert a közgyűlésben
Bonyhádi Zoltán

A híváslistabotrány tavaly novemberben robbant ki Kinek és miért akart "kémkedni" a szombathelyi jegyző? Dagad a híváslista-botrány 2014. November 24. 15:02 . Ennek lényege, hogy a jegyző - jogtalanul - arra utasította a hivatal egyik osztályvezetőjét, hogy a szolgáltatótól kérje ki Híváslista-botrány: arra volt kíváncsi a szombathelyi jegyző, miről beszélnek a képviselőkkel a hivatalnokok 2014. December 08. 08:16 a polgármesteri hivatal vezető munkatársainak híváslistáit, irodavezetőtől felfelé. Az ügy a szolgáltató munkatársának éberségén bukott ki, a jegyzőt felfüggesztették. Az ellenzék független vizsgálóbizottságot akart, de Puskás Tivadar polgármester belső vizsgálatot indított.

Nem sokkal később a jegyző egy levélben magyarázta Levélben magyarázza tettét a botrányba keveredett szombathelyi jegyző 2014. December 09. 12:38 lépéseit, a polgármester azonban indokoltnak látta, hogy rendőrségi feljelentést tegyen. December közepén aztán rekonstruálhattuk a történteket Rejtő Jenői fordulatok a szombathelyi híváslista-botrányban 2014. December 12. 13:18 . Közben a belső vizsgálat eredményeként a polgármester megszüntette Gaál Róbert és az ügyben érintett osztályvezető munkaviszonyát.

Az ügyészség közbelépett

A rendőrségi nyomozás azonban folytatódott, információink szerint első körben a rendőrség vádemelési javaslattal zárta le az ügyet. A dokumentumokból kiderült, hogy Gaál törvényt sértett, amikor egy hivatalos városházi dokumentumot visszadátumozott Rejtő Jenői fordulatok a szombathelyi híváslista-botrányban 2014. December 12. 13:18 .

Gaál Róbert közelről
Bonyhádi Zoltán

Gaál Róbert és az említett osztályvezető azonban a gyanúsítás ellen panaszt emelt a Vas megyei Főügyészségen, és az ügyészség a panasznak helyt is adott. Ezek után a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság idén júniusban megszüntette az eljárást Felmentették Gaál Róbertet, a volt szombathelyi jegyzőt 2015. June 25. 13:41 .

Mindez azért is érdekes, mert a Belügyminisztérium tájékoztatása szerint Gaál Róbertet már februárban felvették a minisztériumba, miközben még büntetőeljárás zajlott ellene. Ami azért rengeteg, egyelőre megválaszolatlan kérdést is felvet.

És akkor levelet kaptunk dr. Gaál Róbert ügyvédjétől

Dr. Gaál Róbert kapcsán megjelent cikk helyesbítése
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés