Jó idő, ingyenes koncertek és rengeteg kaja – A kérdés csak az, lesz-e rá pénzük a szombathelyieknek

Elkezdődött a Food & Music Weekend a Fő téren, ami egészen vasárnapig tart. Megnéztük az árakat és belehallgattunk az első koncertbe, amelyen Báróék csaptak a húrok közé.

Pénteken délután három óra környékén sokan sétálgattak a szombathelyi Fő téren. Volt, aki a nagy szökőkútnál majszolta a közeli pékségben vett kiflijét, míg mások már a rendezvénytérre leparkoló food truckok felé vették az irányt, ekkor még ők voltak kevesebben. Elkezdődött és egészen vasárnapig tart a minifesztivál, amely a „hallójáratokat és az ízlelőbimbókat” célozza meg. Ezzel a rendezvénnyel indul a 2024-es Érzed Szombathelyt! programsorozat. Ahogy azt még május elején beharangozták.

Food Truck 2024
Kora délután csak szállingóztak az emberek. Kattintson a további képekért!
Mészáros D. Zsolt

„Tudom, hogy ránézésre soknak tűnik 4000 forint egy szendvicsért, összesen 40 dkg-os, a disznó lapockájából készítjük a tépett húst, minőségi alapanyagokkal dolgozunk, karamellizált hagyma, cheddar sajt, BBQ szósz is kerül a szendvicsbe. Úgy készítjük el, hogy az ínyencek is megnyalják mind a 10 ujjukat” – mondja az egyik vendéglátós, amikor a pulled pork szendvicseket nézegetjük kollégámmal.

Food Truck 2024
Kattintson a további képekért!
Mészáros D. Zsolt

Megtudjuk tőle azt is, hogy az utóbbi években nagyon trendi lett a food truck jelenség, de mostanában azt is érzik, egyre kevesebb pénze van az embereknek, viszont a szombathelyi rendezvénnyel kapcsolatban nagyon bizakodóak.

Kicsit arrébb két kisgyerek vesz át egy-egy doboznyi édességet. Churrossal nyitják a gyereknapi hétvégét. Rögtön ovi után a Fő térre jöttek anyukájukkal. Egy adag 2200 forint és nemcsak édeset, de sósat, fűszereset is lehet választani.

Food Truck 2024
Churrossal indul a gyereknapi hétvége
Mészáros D. Zsolt

Ahogyan sétálunk tovább, meglepődve vesszük észre, hogy már ázsiai konyha is szerepel a kínálatban. A mosolygós szakácsok azt is megengedik, hogy megörökítsük, ahogy sürgnek-forognak a minikonyhában.

Food Truck 2024
Ázsiai ételek is szerepelnek a kínálatban
Mészáros D. Zsolt

A BBQ-tálak 5-6 ezer, a hamburgerek árai 3-4 ezer forint között mozognak, az alapanyagok mennyiségétől függően. A Fish&chips 4000 forint. A gyros menü 5000.

Ami az áremelkedést illeti, tavalyelőtthöz képest a Fish&Chips ára például 500, a tépett húsos szendvicsé pedig körülbelül 600 forinttal emelkedett.

Persze az italokról se feledkezzünk meg. Egy korsó csapolt sör 1600 forint, kézműves söröket és sörpárlatot is kóstolhatunk. Pálinkát 1500 forintért láttunk, de tényleg csak láttuk, nem kóstoltuk, 3 cl-t adnak ennyiért. A bor decije 600 forint, fél liter limonádé 800, a szóda decije 100 forint, de koktélok közül is válogathatunk, már ha a pénztárcánk engedi.

Food Truck 2024
Koktélozni is lehet
Mészáros D. Zsolt

Bár záporok tarkíthatják a következő napok időjárását, összességében meleg, nyári hétvégénk lesz, úgyhogy borsos árak ide vagy oda, valószínűleg most is sokan ücsörögnek majd a sörpadokon.

Amikor árnéző körutunk végére értünk, már hangolt Báró és a Bluesstep. A koncert vendége Mike Gothard (godfater) volt.

Food Truck 2024
Báróékkal kezdődött a koncertek sora
Mészáros D. Zsolt

Így indult tehát a Food & Music Weekend. Este fél 9-től az AnimaSongS zenél. Ide kattintva Háromnapos minifesztivállal indul a nyári programdömping Szombathelyen May 18. 11:36 pedig megnézhetitek, hogyan folytatódik a rendezvény.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló