Háromnapos minifesztivállal indul a nyári programdömping Szombathelyen

A Food & Music Weekend május 24-én, péntek este kezdődik a szombathelyi Fő téren, és egészen vasárnapig tart. Itt a teljes program.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Szentivánéj, kertmozi, Bloomsday – Annyi program lesz idén nyáron Szombathelyen, hogy nem látjuk a végét May 07. 14:40 május 24-én startol a 2024-es Érzed Szombathelyt! programsorozat a Fő téren, egy háromnapos Food & Music Weekenddel.

A háromnapos minifesztivál a „hallójáratokat és az ízlelőbimbókat” célozza meg. 21 Foodtruck és 10 szombathelyi kötődésű zenekar mutatja be kínálatát a látogatóknak.

A Food & Music Weekend teljes programja:

Május 24. péntek


16.00-17.30 Báró és a Bluesstep. Vendég: Mike Gothard (godfater.)
Nemrég ünnepelte 70. születésnapját Zsoldos „Báró” Zoltán, Szombathely legendás bluesgitárosa. Most is egy emlékezetes koncerttel készül az ország „másik” legjobb gitárosával, Gothard Misivel.

20.30-22.00 AnimaSongS
Hazai pályán mutatkozik be Prieger Szabolcs új koncertprojektje. A klasszikus Anima-időszak legnépszerűbb dalait játssza újra a csapat autentikus hangszerelésben az alapító-dalszerzővel és két másik volt Anima-taggal. Az énekesnői poszton pedig Korponay Zsófi és Szalay Fatima énekli majd a Hajnal voltot, a 68-at, a Legyen így-et, a Csinálj gyereket és más klasszikus Anima-dalokat!

Május 25. szombat


15.00-15.40 Bíborka és Bence
Szombathely legfrissebb és legtrendibb énekes-gitáros duója, Tóth Bíborka és Doma Bence.

16.30-17.30 Sons Left Behind
Szombathelyi fiatalemberek 2023 óta Sons Left Behind néven hangokba fonják álmaikat, gondolataikat és érzéseiket. Dalaikat főként a blues, a rock és a népzenei műfajok ihlették. Az ambiciózus zenekar tagjai: Joó Máté énekes és gitáros, Kendik Péter zongorista, Tamás Áron szólógitáros és Kendik Dániel dobos és billentyűs.

18.00-19.30 Zénó Elektrik
Hertelendy Zénó és gitárosleányai forrósítják fel rockslágerekkel a Fő teret!

20.30-22.00 Tom Kondor’s Moonshine
A Tom Kondor’s Moonshine a XXI. század elején, a Nagy Koncert-Tilalom idején formálódott. A saját „rock-pop” receptúrájuk szerint elkészített, neves előadók dalaiból álló műsoruk csak a tilalom után vált a nagyközönség részére is elérhetővé. Azóta is a legjobbakat hozzák saját dalaik mellé, úgymint: Bryan Adams, Queen, Scorpions, Michael Jackson, Whitesnake, Guns ’N Roses, és mások…

Május 26. vasárnap


15.00-15.45 Bad Moon
A műsorban hazai- és világslágerek hangzanak el a Bad Moon zenekar előadásában. Az énekesek: Frua - Gerencsér Fruzsina, Tóth Dani és Horváth Tamás (Vándor)

16.30-17.30 That’s Right Baby
A vasárnap kora esti talpalávalót a fantasztikus That’s Right Baby zenekar szolgáltatja majd! A trió az 50-es évek klasszikus rockabilly és rock & roll zenéjét hozza el nekünk energikus tempókkal, dinamikus hangzásvilággal és a műfaj legdögösebb felállásával!

18.00-19.15 Culture Cuvée
Hazai és külföldi slágerek egyedi köntösbe bújtatva. Az átdolgozások mellett saját dalai is megjelennek a szombathelyi és Balaton-felvidéki zenészekből álló formációnak.

20.30-21.30 Isis Big Band
Városunk legendás big bandje zárja majd a fesztivált. Klasszikus slágerekkel a régmúltból és a jelenből, kiváló énekesekkel és kiváló zenészekkel. Csillogó fények, pergő ritmusok, minőségi zene és a legnagyobb pop és rock slágerek újra gondolva, big band hangszerelésben. Ez az Isis Big Band Pintér Róbert vezetésével!

A gasztronómiai kínálat mindhárom nap 10.00 és 22.00 óra között, a zenekarok 16.00 és 22.00 között várják az érdeklődőket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló