Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

"Jó ötlet volt, de nem jött össze" - elkerülhető lett volna a NYME szétesése

Az államtitkár szerint a fenntartó és a menedzsment hibájából nem sikerült megvalósítani az integrációt.

Ahogy ma már írtunk róla Önálló lesz a Savaria Egyetemi Központ, darabjaira szedik a Nyugat-magyarországi Egyetemet 2015. July 30. 09:50 , már nem csak szombathelyi egyetemi körök, de Palkovics László felsőoktatási államtitkár szerint sem volt sikeres a Nyugat-magyarországi Egyetem integrációja. Sorra leválnak és más intézményekhez kerülnek a karai, Sopron önálló egyetem marad, és most úgy néz ki, a Savaria Egyetemi Központ is önálló lehet.

A NYME komoly bajait jelzi, hogy voltak olyan időszakok, amikor az egyetem nem tudta kifizetni időben az alkalmazottait sem.

Bonyhádi Zoltán

A HVG azt írja, idén a Nyugat-magyarországi Egyetem további 500 milliót kapott, ami a szombathelyi gépészmérnökképzés infrastruktúrájának fejlesztésére ment el, így ez a befektetés nem volt kidobott pénz Palkovics szerint.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a szombathelyi Savaria Egyetemi Központ önálló egyetemmé alakulását szeretné. A SEK és a mosonmagyaróvári Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Kar már tavaly ki akart válni az NYME-ből.

Most úgy tűnik, önállósodhat a SEK
Bonyhádi Zoltán

Az államtitkár szerint az NYME létrehozása, azaz a soproni, mosonmagyaróvári, szombathelyi, zalaegerszegi, győri karok öszevonása, anno jó ötlet volt, de a fenntartó és a menedzsment hibájából nem sikerült megvalósítani az integrációt .

Az államtitkár szerint elkerülhető lett volna a kialakult helyzet, ha előbb vezetik be a kancellári rendszert.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra