Jó sportolók és jó tanulók kaptak kitüntetést a Bolyaiban

Nem egyszerű elnyerni ezt a címet.

Június 15-én nemcsak a tanév zárult a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban . A vakáció kezdete előtt ünnepélyes keretek között adták át a 2021-es évre vonatkozó Jó Tanuló, Jó Sportoló pályázat legeredményesebb diákjainak az oklevelet.

Mondd el nekünk, milyen Nyugatot szeretnél!
Kitöltöm a kérdőívet

Nem kis meglepetést okozott a kiválasztott tanulóknak a legjobbaknak járó kitüntetés, ugyanis arról, hogy ők kapják a díjat, nem tájékoztatták őket előre, azt csak a tanévzáró keretein belül tudták meg.

Kuneczné Klajzovics Judit , az iskola egyik tanára az átadóra vonatkozó kérdéseinkre elmondta, az elismerésekben azok a 5-12. osztályban tanulók részesülhetnek, akik a kiemelkedő tanulmányi átlag mellett kiváló sporteredményt is elértek. Kiemelte továbbá, hogy ezek az eredmények az előző tanévre vonatkoznak, így fordult elő az a helyzet, hogy az egyik díjazott már az egyetem padjait koptatja.

Az elismerés elnyeréséhez több kritériumnak is meg kell felelni. Egyrészt, a tanulók év végi átlagának meg kell haladnia a 4,7-es, illetve a 4,8-as átlagot, másrészt pedig egy sportág hazai vagy nemzetközi versenyén az első hat hely valamelyikén kell végezniük.

Ez alapján az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban a következő tanulók részesültek oklevélben a 2020/2021-es tanévben nyújtott teljesítményük alapján.

 • Kulcsár Amira az Atlétika Országos Diákolimpiai Döntő 10x200m váltófutásban elért 1. helyezéséért
 • Némethy Száva Hanna a Röplabda Korosztályos Országos Bajnokság 4. helyezéséért
 • Németh Viola a Torna Korosztályos Országos Bajnokság - Szerenkénti Döntő-Ugrásban elért 2. helyéért
 • Németh Luca a Röplabda Korosztályos Országos Bajnokságon elért 4. helyezéséért, illetve az Atlétika Országos Diákolimpiai Döntő 10x200m váltófutás 1. helyéért
 • Karip Olivér az Atlétika Országos Diákolimpiai Döntő 10x200m váltófutásban nyújtott 1. helyéért
 • Kaposi Fanni az Atlétika Országos Diákolimpiai Döntő 10x200m váltófutásban elért 1. helyezéséért
 • Csákváry Kinga a Röplabda Korosztályos Országos Bajnokságon szerzett 4. helyéért
 • Mercs Abigél a Gyorsasági Görkorcsolya Felnőtt Országos Bajnokságon elnyert 2. helyezéséért
 • Opra Csege az Atlétika Országos Diákolimpiai Döntő 10x200m váltófutásban elért 1. helyéért
 • Sándor Péter Barnabás az Atlétika Országos Diákolimpiai Döntő 10x200m váltófutásban elnyert 1. helyezésért
 • Sipos János Tamás a Gyorsasági Görkorcsolya Felnőtt Országos Bajnokságon szerzett 2. helyéért, illetve a Gyorsasági Görkorcsolya Európa Bajnokságon elért 5. helyezéséért
 • Komondi Réka a Röplabda Korosztályos Országos Bajnokság 4. helyéért
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Sport