Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Jobb, ha most megrendeli a karácsonyi ajándékot

Szállítási gondokkal és árucikk hiánnyal is kell számolni a járvány miatt.

A koronavírus-járvány gazdasági hatásai még mindig nem múltak el. Az idei karácsonyi ajándékok megrendelését is jobb mielőbb elkezdeni, írja a g7.hu . A szállítási díjak az egekben a világszerte jelentkező konténerhiány miatt, és az elektronikus eszközökben használt chipek termelése is akadozik a járvány hatására. 

A már említett problémák mellett a járvány utáni gazdasági nyitás miatt komoly munkaerőhiánnyal is meg kell küzdeni a nyugati országok gazdaságainak. Ennek hatása az Egyesült Államokban a kiskereskedelemben a legnagyobb. Külföldi lapok arra figyelmeztetnek, hogy aki nem időben veszi meg a karácsonyi ajándékokat azok pórul is járhatnak majd, mert bizonyos termékeket nem lehet majd kapni és a szállítással is komoly gondok lehetnek. 

A g7.hu magyarországi elektronikus termékek forgalmazóit kérdezte hazánkban mi várható a közeljövőben. Volt olyan cég, amely azt válaszolta:  lesznek olyan termékek, amik már nem lesznek elérhetők idővel Magyarországon sem. A chipeket és alaplapokat tartalmazó termékek rendelése esetén szinte biztosan várhatóak  késedelmek. A forgalmazók szerint már most vannak olyan esetek, hogy a beszállítók jelzik egy-egy termék már nem elérhető – összegzi a 168ora.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra