Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Jobbik Vasban: „Tele vagyunk erővel és lüktetéssel”

A Jobbik bemutatta Vas megyei polgármester-jelöltjeit, szombathelyi jelöltjével azonban még adós maradt. De nem cáfolták lapunk korábbi információit.

- Vasárnap véget értek a jelöltmeghallgatások, így be tudunk számolni a vasi polgármesterjelöltjeinkről – kezdte a sajtótájékoztatót Bana Tibor, a Jobbik vasi elnöke. Ekkor már kicsit furcsálltuk a dolgot, hiszen néhány perccel korábban még a teremben volt Balassa Péter, a tájékoztató kezdetére azonban eltűnt. Nemrégiben megírtuk Balassa Péter a Jobbik szombathelyi polgármesterjelöltje 2010. August 10. 14:29 , hogy Balassa lesz a pár szombathelyi polgármester-jelöltje, ezt később érdemben nem is cáfolták.

Szombaton mutatják be a szombathelyi jelölteket

Bana Tibor a tájékoztató végén kérdésünkre annyit mondott, hogy szombaton délelőtt újabb sajtótájékoztatón mutatják be a szombathelyi polgármester-jelöltet és az egyéni képviselői helyekért indulókat. De nem cáfolta lapunk információit, csak türelmet kért.

Bemutatta polgármester-jelöltjeit a Jobbik
A jelöltek, középen Bana Tibor
Mészáros Zsolt

Szóval, ez történt a végén. Előtte Bana elmondta, a megye öt, 10 ezer lakosúnál nagyobb városából négyben önálló polgármester-jelöltet indítanak. Vagyis Szombathelyen, Sárváron, Kőszegen és Körmenden. De minden nagyobb városban lesznek önálló képviselő.jelöltjeik is, őket majd később mutatják be.

Mint ahogyan a megyei közgyűlésbe jelöltek listáját is, ahol szintén önállóan indulnak. Annyit viszont megtudtunk, hogy a kisebb településeken is jelen lesznek a jobbikos képviselő-jelöltek, sőt, az 5. választókerületben, Halastón, Hegyháthodászon és Magyarlakon saját polgármester-jelöltjük is lesz.

„Megszüntetni a korrupciót”

Bana Tibor azt is hangsúlyozta, országgyűlési képviselőként nem jelölteti magát sem képviselő-testületbe, sem polgármesterként, sem a megyei közgyűlésbe. A Jobbiknak ugyanis szerepel az alapszabályában, hogy országgyűlési képviselő nem lehet egyúttal polgármester, megyei közgyűlési elnök, képviselő-testület tagja, önkormányzati bizottság külsős tagja sem.

Rába Kálmán
Rába Kálmán mutatta be a jelölteket
Mészáros Zsolt

A polgármester-jelölteket Rába Kálmán, a párt kőszegi elnöke, megyei alelnöke mutatta be, felvetve, a párt reméli, hogy a választási törvény módosításával a Fidesz tényleg csak a költségeket akarta csökkenteni, és nem saját hatalmát bebetonozni.

Tehát, a Jobbik sárvári polgármester-jelöltje Eiveck Péter, aki 31 éves villamosmérnök, közgazdász-szakmérnök, szabadidejét családjával tölti. A jelölt kijelentette, ígérgetni nem szeretne, de az idegenforgalomban, a kistérség szerepének növelésében, az egészségügyi szolgáltatások bővítésében látja Sárvár esélyeit. És szeretnék felülvizsgáltatni az önkormányzattal kötött alvállalkozói szerződéseket, valamint megszüntetni a korrupciót.

„Változás és rend”

Kőszegen a 49 éves Giczy József a polgármester-jelölt, ő egyébként tavasszal indult „Közeledik az igazság napja” – Jobbik kampányzáró Szombathelyen 2010. April 06. 20:11 az országgyűlési képviselő választásokon is. Radikális változást tűzött ki céljából, mivel – mint mondta – nem sok minden történt Kőszegen, ahol mindent az egyéni és a pártérdekek irányítanak. Célja, hogy a választók ne pártlogókra, hanem személyekre voksoljanak. Két jelszava a változás és a rend, mert a változáshoz rendre van szükség.

Körmenden Auer Miklóst indítja a Jobbik, az 59 éves jelölt akár kollégának is nevezhető. Főállásban a körmendi járműjavítóban dolgozik, de cikkei megjelentek a Körmendi Figyelőben, dolgozott a helyi városi tévében mint operatőr, vágó, és több, Körmendről szóló film készítésében is részt vett. Kijelentette, a városnak leginkább munkahelyekre van szüksége, de fontos a 8-as főút elkerülőjének megépítése, a várkastély és várkert rendbe hozatala is.

Rába Kálmán a végén kijelentette, a jelöltek olyan emberek, akik tele vannak erővel és lüktetéssel. Bejelentette, hogy a megyei közgyűlési listáról, a konkrét programokról majd később számolnak be. Bana Tibor pedig – kérdésünkre – hozzátette, lesznek olyan települések, ahol támogatnak jelölteket, de erről sem tud még konkrétumot mondni. Egy dolgot szögezett le a szentgotthárdi politikus: Szentgotthárdon változásra van szükség.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Balassa Péter a Jobbik szombathelyi polgármesterjelöltje

Információink szerint a Jobbik az egykori labdarúgót, a Haladás korábbi csapatkapitányát szeretné a város első emberének.

Vona Gábor: „A Jobbik lesz a Fidesz váltópártja”

Az MSZP hisztipárt, az LMP még nem fogta fel, hogy bekerült a parlamentbe – igazolta kizárásos alapon a címben foglalt állítást a Jobbik elnöke. Az önkormányzati választások jelöltjeit pedig éppen most válogatják.

„Közeledik az igazság napja” – Jobbik kampányzáró Szombathelyen

Egy fiatal táblát emel a magasba, rajta a Baló név áthúzva, alatta nagyobb betűkkel Balu. Van némi pikantériája a dolognak, hiszen így arra szólítják fel Morvait, hogy volt férje helyett válassza a Haladás egykori csapatkapitányát.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra