Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Falco és a Hali kevesebb pénzt kap - de azért mindenki rohant az ülésről a meccsre

Új buszok, nagyösszegű elvonások, új jegyző és új "Mérei" jöhet, a zanati bicikliút továbbra is csak elmélet marad - bizottsági ülésen jártunk.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának keddi ülésének elején azt hittük, hogy csak úgy pörögni fognak a napirendek, ugyanis alig telt el fél óra és máris a hetedik napirendnél tartottunk. Ott meg is torpant a tempó, a költségvetéshez szinte mindenkinek volt valamiféle hozzászólása. Laza másfél óra alatt sikerült is túljutni a milliók felosztásán, ezekből kiemelnénk két adatot:

 • a Haladás 105 helyett csak 80 millió forint önkormányzati támogatást kap
 • a Falco pedig 100 helyett 75 milliót forintot
 • Horváth Attila kérdezte, hogy honnan pótólják majd ezt, Koczka Tibor pedig válaszolt: A Hali most volt edzőtáborozni Törökországban, aztán Olaszországban is jártak, a klub működik rendesen nincs semmi gond. A névadó szponzorra is számítanak és ha a városnak be kell szállnia, be fog, de egyelőre csak ennyivel akar, a kluboknak ennyiből kell tervezni.

  Milliárdos mínuszt kell behozni 2015-ben

  Persze minden megvonás csak azért van, mert 1,1 milliárd mínusszal indul ez az év, azt valahogy össze kell szedegetni. Molnár ezt ki is fejtette, hogy miből jön össze, többek közt az iparűzési adóbevételek emelkedésével laza háromszázmillió forint központi támogatástól esett el a város. No de ha ezeket a megszorításokat végigviszik, akkor elvileg nem lesz 2016-ra mínusza a városnak. Állítólag.

  Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága, februári ülés
  1,1 milliárdot kell letudni
  Vágvölgyi Bálint

  Az már biztos, hogy nagyon hosszú közgyűlésnek nézünk elébe csütörtökön, ugyanis a sok civil szervezet/egyesület egyelőre nem kapja meg a kért támogatást, amikért természetesen a képviselők ütni fogják az asztalt csütörtökön. Állítólag több olyan tétel is szerepel a költségvetésben, amikkel nem értenek egyet az ellenzékiek.

  Hamarosan pályázhatnak a jegyzői posztra és Mérei Tamás helyére, de új buszjáratok is lesznek

  Ha minden úgy megy, ahogy az előterjesztésben szerepelt, akkor a közgyűlés is elfogadja majd, hogy kiírják a pályázatokat, így nemsokára ringbe lehet szállni a jegyzői posztért és a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatói állásáért.

  Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága, februári ülés
  Megszavazták: egyelőre csak a pályázatkiírást
  Vágvölgyi Bálint

  Új buszjáratok is lesznek az ipartelep felé, különösképp a nemrégiben kiköltözött Epcos Kft. miatt. A városnak nem kerül ez majd többletköltségbe, ha az emberek megveszik a buszbérleteket. Remélik, így is lesz.

  Miért mondott le Vörös-Borsody Csilla a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője?

  Horváth Attila kérdezte meg az ülésen. Koczka Tibor nem tudott róla, hirtelen érte a lemondás híre Bréking: Felmondott a Savaria Karnevál szervezésével megbízott cég vezetője 2015. February 20. 13:57 , sajnálja az ügyet. Tenki Mária is hosszasan próbálta marasztalni, de az ügyvezető nem változtat a döntésén. Vörös-Borsody Csilla nem kért szót, nem válaszolt, hiányolni fogják a szakmai rutinját.

  Szóba jött még a Zanati bicikliút problematikája Még mindig nincs bicikliút Zanat és a Zanati út között 2015. February 22. 16:53 is, de ebben nem jutottak előrébb. Az ellenzék próbált egy kicsit még vitatkozni a karneváli dátumról, de nem megy a közgyűlés elé a javaslat, miszerint szavazni lehetne arról, hogy mégis egy héttel korábban (augusztus 20-23.) legyen a történelmi muri.

  Falco-meccsre szeretnénk menni, gyorsítsunk!

  Lendvai Ferenc 17 óra után, a tizenhatodik napirendi pont előtt szót kért és elmondta, hogy ma nagyon fontos meccset játszik a Falco, ha lehet akkor addig jó lenne végezni, mert szeretnének szurkolni az arénában. Horváth Attila hozzátette, hogy ő is szeretne ott lenni, de ez egy jogi bizottság és ülés van. Később már Koczka Tibor is beszállt a meccsre sietők körébe, próbálta rövidre fogni hozzászólását. Innentől fogva mértük az időt.

  Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága, februári ülés
  Lendvai meccsre szeretne menni
  Vágvölgyi Bálint

  Az ülés 14 óra után kezdődött pár perccel, egyszer tartottak öt perc szünetet. Gyakorlatilag három óra alatt sikerült átvenni 15 napirendi pontot a 32-ből (ebből 31 a nyilvános ülésen tárgyalt). Úgy tűnik Lendvai kérése teljesült, mindenki meccsre akart menni, lepörgették a maradék 16 napirendit 34 perc alatt.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés

  Közélet

  Hirdetés