Jöhet a négy napos munkahét a szombathelyi polgármesteri hivatalban

Czeglédy Csaba képviselő féléves próbaidőre tett javaslatot.

Vizsgálják meg a négynapos munkahét bevezetésének szakmai és jogi lehetőségeit a szombathelyi polgármesteri hivatalban – javasolta a közgyűlésen Czeglédy Csaba (független) városi képviselő.

Czeglédy elmondta, az utóbbi években sok próbálkozás van világszerte a munkahelyi stressz csökkentése és a hatékonyabb munkavégzés érdekében. A pandémia alatt a home office került előtérbe, de most már a négynapos munkahetet preferálják.

Ennek lényege, hogy a munkavállalók hétfőtől csütörtökig dolgoznak, utána jön három szünnap. De az elvégzendő munka mennyisége nem változik, ezért racionálisabb és hatékonyabb lesz a munkavégzés. Persze, ez a módszer elsősorban a szellemi, irodai munkáknál jöhet szóba.

Czeglédy ezért javasolta, hogy ha az előzetes vizsgálat úgy látja, akkor ősszel a polgármesteri hivatalban be lehet vezetni a négynapos munkahetet, először hat hónapos próbaidőre. A hivatalban a pénteki nap amúgy is csak négy órás, az ügyeleteket a döntés nem érintené.

A képviselő szerint, ha a próbaidő sikerrel zárul, akkor jó példát mutathat a város vállalkozásainak is, és remélhetőleg egyre több helyen vezetik be a négynapos munkahetet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet