Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Jordán Tamás Szombathely díszpolgára lesz!

A szombathelyi közgyűlés új többsége ma döntött erről. A Fidesz frakció tagjai kikapcsolták a szavazógépüket.

Jordán Tamás színészi munkásságát – amelyet Kossuth-díjjal ismertek el – szinte mindenki ismeri. Jordán emellett létrehozója és igazgatója a szombathelyi Weöres Sándor Színháznak.

Jordán Tamás
Mészáros Zsolt

Bár a színház országos szinten is elismert, Jordán személye nem mindig felelt meg a jobboldalnak. Volt kísérlet arra, hogy eltávolítsák a színház éléről – nagy szombathelyi tiltakozás és országos botrány lett belőle. ( A hosszú és bonyolult történetről szóló cikkeinket egy csokorban és időrendben itt találja .) Majd tavaly a Savaria Karneválon a felvonulókat vezető Claudius császár szerepét vették el tőle Jordán Tamás a felvonulási bigaügyről: „Az esett rosszul, hogy így kellett megtudnom” 2018. August 23. 15:14 .

Az idén már ismét ő vezette a felvonulókat. A mai közgyűlés zárt ülésén Nemény András frakcióvezető az Éljen Szombathely frakció nevében őt javasolta Szombathely díszpolgárának.(A címről mindig a közgyűlés dönt, az elismerést pedig a novemberi Szent Márton gálán adják át. Kapott már díszpolgári címet Király Gábor kapus, vagy éppen Kálmán László kosaras is.)

A döntést némi vita előzte meg. Információink szerint például Kecskés László fideszes képviselő azzal tiltakozott, hogy Jordán megosztó személyiség. Aztán a szavazáson az új többség 12 szavazattal elfogadta Jordán jelölését, úgy hogy a Fidesz frakció tagjai nem szavaztak. Illetve az új többség 11 szavazata mellé igent nyomot még a frakcióból egyedül a fideszes alpolgármester, Koczka Tibor is.

Szombathely új díszpolgára tehát 2019-ben Jordán Tamás lesz.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet