Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jordán Tamás Szombathely díszpolgára lesz!

A szombathelyi közgyűlés új többsége ma döntött erről. A Fidesz frakció tagjai kikapcsolták a szavazógépüket.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jordán Tamás színészi munkásságát – amelyet Kossuth-díjjal ismertek el – szinte mindenki ismeri. Jordán emellett létrehozója és igazgatója a szombathelyi Weöres Sándor Színháznak.

Jordán Tamás
Mészáros Zsolt
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Bár a színház országos szinten is elismert, Jordán személye nem mindig felelt meg a jobboldalnak. Volt kísérlet arra, hogy eltávolítsák a színház éléről – nagy szombathelyi tiltakozás és országos botrány lett belőle. ( A hosszú és bonyolult történetről szóló cikkeinket egy csokorban és időrendben itt találja .) Majd tavaly a Savaria Karneválon a felvonulókat vezető Claudius császár szerepét vették el tőle Jordán Tamás a felvonulási bigaügyről: „Az esett rosszul, hogy így kellett megtudnom” 2018. August 23. 15:14 .

Az idén már ismét ő vezette a felvonulókat. A mai közgyűlés zárt ülésén Nemény András frakcióvezető az Éljen Szombathely frakció nevében őt javasolta Szombathely díszpolgárának.(A címről mindig a közgyűlés dönt, az elismerést pedig a novemberi Szent Márton gálán adják át. Kapott már díszpolgári címet Király Gábor kapus, vagy éppen Kálmán László kosaras is.)

A döntést némi vita előzte meg. Információink szerint például Kecskés László fideszes képviselő azzal tiltakozott, hogy Jordán megosztó személyiség. Aztán a szavazáson az új többség 12 szavazattal elfogadta Jordán jelölését, úgy hogy a Fidesz frakció tagjai nem szavaztak. Illetve az új többség 11 szavazata mellé igent nyomot még a frakcióból egyedül a fideszes alpolgármester, Koczka Tibor is.

Szombathely új díszpolgára tehát 2019-ben Jordán Tamás lesz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés