Voltál már jótékonysági ketrecharcon? Most hétvégén lesz egy Bükön!

Az Alpokalja – a Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítvány számára gyűjt a Szülőföld Egyesület egy jótékonysági küzdősport gálával.

Küzdelem a ketrecben, küzdelem a ketrecen kívül – nemes célért szerveznek gálát november 5-én szombaton Bükön a Sportcsarnokban. A Greenfield Nemzetközi Küzdősport Gálára

öt országból érkeznek külföldi harcosok – Ausztriából, Németországból, Franciaországból, Romániából és Szerbiából –,

akik a szervezők reményei szerint telt ház előtt léphetnek majd ketrecbe.

„A jótékonysági küzdelemben számos versenyző mutatja meg tehetségét, kiváló technikai tudását az est folyamán, a ketrec falai között. Nemzetközi gála révén szeretnénk, ha a mérkőzések végén minél több magyar sportoló keze emelkedne a magasba” – mondja Farkas Csaba, a Szülőföld Egyesület elnöke.

A fő mérkőzésen WMAC World Martial Arts Committee világszervezet övéért fog küzdeni Jóni Máté az afrikai születésű, többszörös francia bajnok ellenfelével, Maman Chariffouval. Máté az Exatlon Hungary első évadjának férfi TOP 4 döntőse, profi sportoló, háromszoros Világkupa győztes és amatőr K-1 Világbajnok.

Molnár Benjámin nagy kedvenc a térségben, aki szintén a fő mérkőzések sorában küzd, profi zalaegerszegi harcos. Többek között Combat Wrestling Európa- és világbajnok, Grappling Európa-bajnok és német bajnoki övet is birtokol az MMA szabályrendszerben.

Helyi kötődésű versenyzők is helyet kapnak a nemzetközi gálán. Guzsván Péter 22 éve foglalkozik küzdősporttal, kiemelkedő eredményei: Grappling magyar bajnok, kempo magyar bajnok, brazil jiu jitsu magyar bajnok.

A verseny napján hölgyeket is felvonultat a gála. A profik között üdvözölhetjük Juhász Beátát, aki 55 kg-ban küzd a profi MMA szabályrendszerben szlovén ellenfelével.

Az MMA és K1 mérkőzéseken helyi harcosok is kesztyűt húznak. Hegedűs Levente a HVSE birkózója, több hónapja készül a küzdelemre, mint ahogy a szintén helyi kötődésű Barcza Dávid és Sarang Máté is.

A szombati nagy pillanat előtt a küzdő feleknek mérlegelésen is részt kell venniük, hogy hivatalosan is ketrecbe léphessenek. Ez a fontos esemény egyébként váratlan fordulatokat is hozhat, mivel az engedélyezettnél magasabb súlynál akár meccs nélkül is veszíthetnek. A feszültség, ingerlékenység valós, nem csak a közönségnek szól. A kiszáradásukat orvos ellenőrzi, engedélyezi a ketrecbe lépésüket.

Young G lesz a sztárfellépő
Szülőföld Egyesület

A gála szünetében Young G fog fellépni, ráadásul még azt is felajánlotta, hogy a szünetben dedikálni fog a rajongóknak. És mint említettük, egy jótékonysági gáláról van szó, így

a szervezők a teljes bevételt az Alpokalja – a Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítvány részére ajánlják fel.

„Ne felejtsük el, nemes a cél. Hamarosan stílusosan gongszóra kezdetét veszi Bükön a küzdelem. Biztatunk mindenkit, hogy jelenlétével támogassa a Markusovszky kórház daganatos gyermekeinek gyógyulását, jöjjön el Bükre november 5-én, és szurkoljon a helyszínen a legnagyobbaknak! A küzdelem tehát a ketrecben és ketrecen kívül is folyik a győzelemért és azért, hogy Bük is felkerüljön az MMA világtérképére” – tette hozzá Farkas Csaba.

Szülőföld Egyesület
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló