Jövő héten tárgyal a kormány az újabb benzinárstopról

Nagy Márton szerint nincs kizárva, hogy újból bevezetik az árstopot.

Jövő héten tárgyal a kormány a benzinárak letöréséről, mivel régiós összehasonlításban felfelé lógnak ki a magyarországi benzin- és gázolajárak - mondta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter.

A Portfolio arról ír, hogy a miniszter egy pénteki sajtótájékoztatón ismertette, hogy a benzinnél 3,2%-os, a gázolajnál 5%-os eltérés A KSH szerint csak 3,2 százalékkal drágább a benzin Magyarországon a régiós átlagnál April 19. 11:23 látszik, ami a benzinnél 20, a gázolaj esetében 30 forintot jelent, ami a régiós átlaghoz képest felfelé lóg ki.

Nagy Márton elmondta, a kormány a jövő héten a kormány összeül és vizsgálni fogja a kérdést. „A jövő héten ki fog derülni, hogy a kormány mit lép, szerdáig, csütörtökig kérem a türelmüket” – fogalmazott a sajtóeseményen a politikus, hozzátéve, hogy

nincs kizárva a benzinárstop újbóli bevezetése.

A portál szerint a miniszter azt is elmondta, mivel az üzemanyagárnak vannak egyéb összetevői is a nagykereskedelmi árazáson túl – példaként említette az árrést – így vannak egyéb opciók is az ármeghatározáshoz. További részleteket azonban nem akart közölni a tárcavezető.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság