Jövő héten torna világkupa lesz Szombathelyen

Hat plusz két magyar tornász is szerepel a világversenyen.

Hat plusz két magyar tornász szerepel a jövő hétvégén Szombathelyen sorra kerülő torna challenge világkupa férfiversenyében.

A magyar szövetség pénteki hírlevele szerint Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Kardos Botond, Vecsernyés Dávid és Kiss Balázs vesz részt a viadalon, míg versenyen kívül Bátori Szabolcs és Kovács Márton kap lehetőséget Kovács István szövetségi kapitány döntése alapján.

"Épp hogy véget ért az Eb, máris a vk-n kell helyt állni, és akkor nem beszéltem még az október végi világbajnokságról. Sorozatterhelésnek van kitéve a válogatott, kíváncsi vagyok, hogy a többi nemzet hogy oldotta meg a rövid felkészülési időszak adta lehetőségeket" - mondta a szakember.

Mészáros talajon, lólengésben és ugrásban, Balázs korláton és nyújtón, Tomcsányi lólengésben és gyűrűn, Kardos talajon és korláton, Vecsernyés Dávid nyújtón, Kiss gyűrűn, míg Bátori talajon és korláton, Kovács pedig lólengésben és nyújtón szerepel.

A női versenyben - amint azt a szövetség már csütörtökön közölte - a háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia gerendán és felemáskorláton, Mayer Gréta ugrásban és talajon, Székely Zója felemáskorláton, Makovits Mirtill pedig gerendán szerepel. Versenyen kívül Makai Lillát korláton és gerendán, míg Szilágyi Nikolettet ugráson és talajon szólítják.

A szombathelyi vk-n 27 nemzet versenyzői indulnak majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport