Jövőre nem drágulhat a lakosság áram-rendszerhasználati díja

Rendelet jelent meg róla.

Kormányrendelet jelent meg az áramár 2023-as rendszerhasználati díjairól kedd este a Magyar Közlönyben.

A hang.hu idézi, hogy 2023. január 1. és 2023. december 31. közötti időszakra vonatkozó villamos energia rendszerhasználati díjakat akként kell megállapítani, „hogy a díjmegállapítás nem eredményezheti a (...) lakossági fogyasztók által fizetendő rendszerhasználati díjak növekedését" . Ugyanakkor rendelkeztek arról is, hogy „a nem lakossági fogyasztók által fizetendő rendszerhasználati díjak növekedése a magasabb feszültségszinteken legyen nagyobb arányú” .

Idén nemcsak a rezsiárak, de a rendszerhasználati díj növekedését is tapasztalhatták a fogyasztók. Korábban Holoda Attila energiapiaci szakértő azt nyilatkozta erről az RTL Híradónak: „Most azért tapasztaljuk ezt a brutális emelkedést a rendszerhasználati díjban, mert ez egy piaci szolgáltatás, (...), de ugyanúgy a piacról szerzik be hozzá az energiát és az energia-áremelés az őket éppúgy érintette, mint a fogyasztókat érinti” . A 24.hu arra hívta fel a figyelmet, hogy a rendszerhasználati díjat júliustól emelték jelentősen, a kormány most ezt a megemelt összeget betonozza be.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek