Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kacsaeledel-automatákkal turbózzák fel a szombathelyi Csónakázótó környékét

Az Élővizeinkért Alapítvány kereste meg az önkormányzatot, az eredmény két kacsaeledel-automata.

Jó hírünk van azoknak, akik szeretik a Csónakázó-tavon élő kacsáit, mivel november elsejétől már nem kell a száraz zsemlét magukkal cipelniük azért, hogy etessék őket, hiszen automatából is vehetnek eledelt a számukra.

Élővizeinkért Alapítvány azzal kereste meg az önkormányzatot, hogy a város adjon lehetőséget két darab kacsaetető automata kihelyezéséhez a Csónakázó-tó hídjára.

Mészáros D. Zsolt

Az szervezet célja az, hogy ezek az automaták környezettudatos megoldást kínáljanak, hiszen a kihelyezésük új szemléletet ad a járókelőknek, továbbá könnyebb így tisztén tartani a Csótó vizét és környezetét.

A közgyűlés Gazdasági és Jogi Bizottsága hétfő délutáni ülésén egyhangúlag támogatta a tervet, így akinek a jövő héttől kedve támad kacsákat etetni az bátran megteheti. A város 2021. november 1-től 2022. október 31. napjáig tartó határozott időtartamra kötött szerződést az alapítvánnyal akik vállalták, hogy esetleges rongálásokért vagy egyéb firkálásokért felelősséget vállalnak, cserébe ingyenesen kihelyezhetik a tárolókat.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód

Tovább az oldalra