Délidő és Szombathely - amikor a kánikula ellen az árnyék sem véd

Még árnyékban is nehezen lehetett kibírni ma Szombathelyen. Csináltunk egy galériát is, izzasztó volt.

Körbenéztünk a városban 13 óra körül, hogy ebben a nagy melegben mennyien támadják meg a fagyizókat, szürcsölik a jégkását, vagy épp hűsölnek a szökőkutak mellett. Persze, az volt, amire számítottunk, a legtöbben nem mozdulnak ki a rekkenő hőségben. A Fő téren ilyenkor természetesen temérdek hely van a padokon, ki is akarna aszalódni a tűző napon.

Kánikula
Garai Antal Atom

Ivóvizet is osztanak egy vasivizes sátorból, a szökőkút környékén egy-két padon ücsörögtek csak az emberek (szigorúan árnyékban), sok vendéglátóhely terasza pedig üres - nem mindegyiké. Ilyenkor legtöbben még az ebédszünetben megszokott kávét is inkább a légkondicionált munkahelyen gurítják le.

Kánikula
Garai Antal Atom

A fagyival vigyázni kell, másodpercek alatt hajlamos úgy olvadni, hogy nem győzzük körbenyalni a tölcséren lecsurgó cseppeket, a Kőszegi utcai hőmérő pedig 31-37-38 fokot is mutatott ma, a legjobb hűvös helyen maradni. Kutyákat is alig láttunk, a forró aszfalton sétálni nekik sem jó, mindenki várja a megjósolt enyhülést Már csak szerda délutánig kell kibírnunk a hőséget 2015. July 07. 16:10 .

Kánikula
Garai Antal Atom
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Időjárás