Karácsony: a kormánypártok csak hivatkozni szeretnek a népre, de igazából félnek tőle

Karácsony Gergely szerint az Ab a népszavazásokról szóló döntésével a Fidesz elvárásait teljesítette.

Karácsony Gergely főpolgármester szerint az Alkotmánybíróság tagjainak többsége a két népszavazási kezdeményezést elkaszáló szerdai döntésével Nem lehet népszavazást tartani a Fudan egyetem és az álláskeresési járadék ügyében 2022. May 18. 11:35 a Fidesz politikai elvárásait teljesítette.

A főpolgármester szerdán a Facebook-oldalán arra reagált, hogy az Alkotmánybíróság honlapján közölt döntés szerint nem lehet népszavazást tartani a Fudan egyetem és az álláskeresési járadék ügyében.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: úgy tűnik, a kormánypártok csak hivatkozni szeretnek a népre, de igazából félnek tőle. Az Alkotmánybíróság, amelynek erkölcsi integritása egykor minden magyar büszkesége lehetett, "néhány tiszteletre méltó kivételtől eltekintve mára zugügyvédi mentalitású pártkatonák gyülekezőhelye lett" - írta, hozzátéve: az utókor ítél majd felettük is.

Korom Mihályra, az államszocialista Alkotmányjogi Tanács elnökére is biztosan büszkék ma a dédunokái - jegyezte meg.

Karácsony Gergely szerint a fővárosnak most az a dolga, hogy megtalálja a módját, hogy legalább a budapestiek elmondhassák a véleményüket a két kérdésben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet