Karácsony kezdeményezi a főpolgármester-választás megismétlését

Bármi is lesz az újraszámlálás eredménye, Karácsony mindenképpen a választás egész Budapesten való megismétlését fogja kezdeményezni.

Gondolhatnánk, hogy az érvénytelen szavazatok újraszámolása visszaad valamit az elvesztett bizalomból, de ennek az ellenkezője történik - mondta csütörtök délután tartott rendkívüli sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely főpolgármester.

Hozzátette, hogy az említett bizonyítékok valójában a fideszes delegáltak nyilatkozatai. A választási bizottság nem a lezárt szavazóurnákat rendelte be, hanem arra szólította fel a helyi választási irodák vezetőit, hogy bontsák fel ezeket az urnákat, és az érvénytelen szavazatokat juttassák el ide. Szerinte ez egy súlyos hiba és nagyon nehéz nem politikai szándékot felfedezni benne.

Arról is beszélt, hogy

nagyon könnyű az érvénytelen szavazatból csak egy tollvonással érvényes szavazatot csinálni.

Erre a helyzetre pedig egyetlen válasz adható: az, ha Budapest teljes területén megismétlik a főpolgármester-választást a lehető legrövidebb időn belül.

Szerinte, ha bekövetkezik a választás megismétlése, akkor mindenki világos helyzettel szembesülhet. Bármi is lesz az újraszámlálás eredménye, mindenképpen a választás egész Budapesten való megismétlését fogja kezdeményezni, akkor is ha őt, akkor is ha Vitézy Dávidot hozza ki győztesként a szavazatok újraszámlálása - tette hozzá.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet