Károly külön gyászt hirdetett a királyi családnak

A gyász közben azonban temérdek munka is vár az országra: például meg kell változtatni a himnusz szövegét és le kell cserélni a bankjegyeket is.

Mint írtuk, Elkezdődött a gyász az Egyesült Királyságban September 09. 10:19 pénteken nemzeti gyász kezdődött az Egyesült Királyságban a csütörtökön elhunyt Elhunyt II. Erzsébet királynő September 08. 19:49 II. Erzsébet királynő emlékére.

A gyász valószínűleg a királynő tíz napon belül várható temetéséig tart, de az új uralkodó, III. Károly király pénteken külön gyászidőszakot hirdetett a királyi család számára.

Az udvar bejelentése szerint a király azt szeretné, ha a családi gyász péntektől a királynő temetését követő hetedik nap végéig tartana, és a királyi család tagjaira, a rezidenciák személyzetére, valamint a brit hadsereg ceremoniális feladatokkal is megbízott tagjaira vonatkozik.

Cnn.com

A királynő halála miatt várhatóan megkezdődik az Angliában és Walesben forgalmazott készpénzek cseréje, mivel a brit jegybank, a Bank of England által kibocsátott bankjegyeken és érméken kivétel nélkül a néhai uralkodó portréja látható.

Angliában és Walesben hozzávetőleg 4,5 milliárd olyan bankjegy van forgalomban – összesen 80 milliárd font értékben –, amelyekre a volt uralkodó portréját nyomtatták. Ezek továbbra is érvényes fizetőeszközök, és cseréjük fokozatos lesz.

A hétvégén várhatóan hivatalosan megváltoztatják a brit nemzeti himnusz szövegét is, amely 1952 óta tartalmazza a „God Save the Queen”, vagyis „Isten óvja a királynőt” verssort. Az új verssor – hetven év óta először – ismét úgy hangzik majd, hogy „God Save the King”, vagyis „Isten óvja a királyt”.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet