Karsai Dániel az eutanáziáról tartana nemzeti konzultációt

Az államnak kötelessége biztosítani a beteg emberek szuverén önrendelkezési jogát.

A gyógyíthatatlan betegséggel küzdő alkotmányjogász a magyar kormány szuverenitásról szóló nemzeti konzultációja kapcsán a Facebookon azt írta, hogy „tényleg szuper, hogy a kormány nem a fejünk felett irányítja az országot, hanem kíváncsi az emberek véleményére” – írja az rtl.hu.

Megjegyezte, fontos kérdés az is, meg kell-e védeni a halálos betegek szuverenitását is. Úgy véli, hogy a legutóbbi nemzeti konzultációból kimaradt a halálos beteg emberek méltóságteljes életvégi döntés meghozatalához való jogának kérdése.

Az alkotmányjogász szerint a brüsszelezésből álló kérdéssort ki lehetne egészíteni a következőkkel:

„Mint arról Ön is bizonyosan hallott, a halálos beteg emberek szenvedésük végső stádiumában sem választhatják a méltóságteljes elmúlást. Egyetért Ön azzal, hogy az ilyen emberek megrövidíthessék a szenvedésüket? Még nem tudjuk, hogy Strasbourg támogatja-e a kezdeményezést.

A: Igen, az államnak kötelessége biztosítani a beteg emberek szuverén önrendelkezési jogát.

B: Ember életéről ember nem dönthet”.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek