Eddig: 1 654 863 / 3 000 000 Ft, 77 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

Karsai Dániel az eutanáziáról tartana nemzeti konzultációt

Az államnak kötelessége biztosítani a beteg emberek szuverén önrendelkezési jogát.

A gyógyíthatatlan betegséggel küzdő alkotmányjogász a magyar kormány szuverenitásról szóló nemzeti konzultációja kapcsán a Facebookon azt írta, hogy „tényleg szuper, hogy a kormány nem a fejünk felett irányítja az országot, hanem kíváncsi az emberek véleményére” – írja az rtl.hu .

Megjegyezte, fontos kérdés az is, meg kell-e védeni a halálos betegek szuverenitását is. Úgy véli, hogy a legutóbbi nemzeti konzultációból kimaradt a halálos beteg emberek méltóságteljes életvégi döntés meghozatalához való jogának kérdése.

Az alkotmányjogász szerint a brüsszelezésből álló kérdéssort ki lehetne egészíteni a következőkkel:

„Mint arról Ön is bizonyosan hallott, a halálos beteg emberek szenvedésük végső stádiumában sem választhatják a méltóságteljes elmúlást. Egyetért Ön azzal, hogy az ilyen emberek megrövidíthessék a szenvedésüket? Még nem tudjuk, hogy Strasbourg támogatja-e a kezdeményezést.

A: Igen, az államnak kötelessége biztosítani a beteg emberek szuverén önrendelkezési jogát.

B: Ember életéről ember nem dönthet”.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek