Kásler Szombathelyen: a járvány lecsengő fázisba került

A miniszter a sárvári és a szombathelyi kórházban járt.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerint hosszú idő után először érezni azt, hogy az orvosok és a nővérek megkönnyebbültek, és rendkívül bizakodók a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

A tárcavezető ezt szombati Facebook-bejegyzésében közölte, amelyben beszámolt arról, hogy felkereste a sárvári Szent László Kórházat és a szombathelyi Markusovszky Kórházat. Kásler Miklós az utóbbi néhány hétben számos magyarországi kórházat látogatott meg, hogy személyes benyomásokat szerezhessen az intézmények járványfelszereltségéről, helytállásáról.

Kásler a Markusovszky Kórházban
Facebook

Ifjúkorom városában, Sárváron is ugyanazok a benyomások: az itt dolgozók megítélése szerint a járvánnyal kapcsolatban minden felszerelés rendelkezésükre áll, úgy ítélik meg, hogy a járvány lecsengő fázisba került – fogalmazott a miniszter.

Közölte, a sárvári kórház legfontosabb teendője az oltások elvégzése és a poszt-Covid-szindróma ellátására való felkészülés. A szombathelyi intézményről pedig elmondta: jelentős szerepe lesz a keringési betegségek kezeléséről szóló nemzeti programban. - írja az Index.

Frissítés

A látogatással kapcsolatos kérdéseinket még pénteken elküldtük a Markusovszky kórház vezetőségen és a Emberi Erőforrások Minisztériumának, de nem érkezett válasz. Ha lesz ilyen, megosztjuk olvasóinkkal.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet