Van egy jó hírünk a szombathelyi kutyásoknak

Valami készült Oladon.

Még április végén figyeltek fel többen arra, hogy az oladi lakótelepnél lévő kiserdőnél hirtelen lekerítettek egy részt a kutyafuttatónál. Aztán néhány nap múlva már sokaknak valószínűleg furcsának tűnő fából készült építmények is megjelentek a szalag mögött.

Kutya agility pálya Szombathelyen
Valami készül... | Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt

Ezzel ugyanakkor már kicsit tisztulni is kezdett a kép: ez bizony egy kutyafitneszpark lesz – állapítottuk meg mi is, amikor arra jártunk. Főleg, miután egy kíváncsi kutya, Lara is odatévedt, aki nem lacafacázott, bement és lelkesen szimatolt, ugrált a neki és társainak készített eszközökön.

Kutya agility pálya Szombathelyen
Lara nem lacafacázott, bement kíváncsiskodni, de azért egy kicsit idegen volt még neki a pálya.
Mészáros D. Zsolt

Szóval ez a fitneszpark egy egész jó ötlet. Na de mégis hogyan és miért került oda? – futhat végig szinte mindenki fején. Nos, mi meg is kérdeztük az önkormányzattól.

Kutya agility pálya Szombathelyen
Mészáros D. Zsolt

Mint a válaszból kiderült, a pályát a Falco Zrt. támogatásával tudták megépíteni. Összesen 1,5 millió forintba került, a cég pedig állta a teljes költséget.

Kutya agility pálya Szombathelyen
Mészáros D. Zsolt

És bár hétfőn még el volt kerítve, de tulajdonképpen már elkészült. Amikor délelőtt kint jártunk, akkor kezdték el kiszedni a földből a cölöpöket és összegyűjteni a szalagokat.

Kutya agility pálya
Mészáros D. Zsolt

Akkor már csak néhány utolsó simítás volt hátra, azt ígérték, hogy kedden, azaz ma, már birtokba is vehetik a kutyák a pályát. De megtudtuk azt is az önkormányzattól, hogy a jövőben több "kutya agility" pálya is fog épülni Szombathelyen.

Kutya agility pálya
Mészáros D. Zsolt

A város egyébként azért kezdett el a kutyafitneszparkokat kialakítani, hogy ezzel is hozzájáruljanak négylábú társaink egészséges életéhez, illetve megkönnyítsék az elfoglalt gazdáik dolgát is, már ami a sétáltatást és mozgást illeti.

Kutya agility pálya Szombathelyen
Már szabadon lehet használni. | Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet