Kedden kezdődik a paralimpia, a szombathelyi Ekler Luca az esélyesek között

Három számban indul atlétikában Tokióban.

Interjút adott a Nemzeti Sportnak Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke. A felkészülésről, a várakozásokról, a Covid-helyzet okozta nehézségekről nyilatkozva még az elutazás előtt az mondta, hogy nemzetközi összevetésben közepes méretű, de erős a magyar csapat, amellyel szemben viszonylag nagyok az elvárások a helyezések és az érmek tekintetében.

Kifejtette, hogy a magyarok tíz sportágban – asztaliteniszben, atlétikában, erőemelésben, íjászatban, kajak-kenuban, kerekesszékes vívásban, kerékpárban, sportlövészetben, triatlonban és úszásban – lesznek érdekeltek.

A győzelemre, kiemelkedő eredmény elérésére leginkább esélyesek között említette Kiss Péter Pált (kajak), Illés Fannit (úszás), Szvitacs Alexát (asztalitenisz) és Ekler Lucát (atlétika), továbbá a vívókat csapatban és Osváth Richárdot, Krajnyák Zsuzsannát, Hajmási Évát és Veres Amarillát egyéniben is.

Ekler Luca
paralimpia.hu

A szombathelyi Ekler Lucát nemrégen mutattuk be A tokiói paralimpia komoly szombathelyi esélyese: Ekler Luca 2021. July 18. 19:23 az olvasóknak. Ekkor elmondtuk, hogy esélyeit igazolja, hogy nemrégiben távolugrásban és 400 méteren aranyérmet, 100 méteren pedig ezüstérmet nyert a lengyelországi paraatlétikai Európa-bajnokságon, ráadásul 400 méteres síkfutásban világcsúccsal győzött.

Ott idéztük tőle az olimpiával kapcsolatos elvárásait is: "Szeretnék a következő versenyeken folyamatosan javítani, majd jön a paralimpia, ami az idei fő célom, annál tovább egyelőre még nem terveztem. A 100 és a 400 méter mellett távolugrásban leszek ott Tokióban. Amíg tudom, szeretném folytatni, örülök, hogy azt csinálhatom, amit szeretek."

Keddtől tehát tessenek a képernyőre tapadni, kezdődik a paralimpia, és jó esetben három szombathelyi éremnek is tapsolhatnak. És az sem elképzelhetetlen, hogy lesz köztük arany, talán nem is egy. - Hajrá, Luca!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport