Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ingatlanbefektetést tervez a volt szombathelyi kemping tulajdonosa

A Csónakázótó környékén egyre többen akarnak építkezni.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tulajdonos ingatlanbefektetésként vásárolta meg a területet, az ehhez kapcsolódó területrendezést végezte el.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Ezt a rövid választ kaptunk a volt szombathelyi kemping tulajdonosától, miután a területtel kapcsolatos terveiről kérdeztük.

Az ingatlanbefektetés sok minden lehet

Az ingatlanbefektetés amúgy továbbértékesítést is jelenthet, építkezést is, akár lakóházakat vagy üzlethelyiségeket. Nem akarunk találgatni, de egyelőre helyi rendelet szabályozza, hogy mit is lehet a Csónakázótó melletti ingatlanra építeni.

Februárban teljesen letarolták a kempinget
Mészáros Zsolt

A volt kempinget hat éven át próbálta eladni előző tulajdonosa, 2015 nyarán talált rá vevőt, egy újonnan alakult cég, a Maza Ingatlan Kft. vette meg. Tavaly tavasszal arról értesültünk, hogy a háttérben a Rendezési Terv módosítását tervezi 16 méteres házat is építhettek volna a szombathelyi Csónakázótó szigetére 2016. April 18. 07:35 a városvezetés. A Csónakázótó környéke ugyanis rekreációs övezetnek számított, ahol nem szabad lakó- és kereskedelmi célú épületeket építeni, azt is szabályozták, hogy a terület 25 százaléka volt beépíthető, a többit zöldterületként kellett meghagyni. Maximum hat méter magas épület volt építhető ott, ezt 16 méterre akarták megemelni.

Mészáros Zsolt

A tavaly április közgyűlésre készült is egy anyag 16 méteres házat is építhettek volna a szombathelyi Csónakázótó szigetére 2016. April 18. 07:35 , ami nem csak a volt kempinget, hanem a Csótó partjának nagy részét lakóövezetté minősítette volna. Aztán, közvetlenül az ülés előtt az ügyet levették a napirendről.

Részben módosították már a szabályokat

Júniusban viszont ismét elővették, azzal a módosítással. hogy a terület 40 százaléka legyen beépíthető, és 16 méter magas épület is építhető legyen, viszont a területi besorolás ne változzon. A közgyűlésen nagy vitát kavart az ügy, az ellenzék tiltakozása ellenére a Fidesz-többség megszavazta, de többször is hangsúlyozták, hogy lakóingatlan továbbra sem építhető a volt kemping területén.

Mészáros Zsolt

Ez év elején aztán elkezdték kivágni a fákat Mi készül a szombathelyi kemping helyén? 2017. January 27. 08:25 a területen, februárra teljesen le is tarolták Teljesen letarolták a szombathelyi kempinget 2017. February 10. 10:16 , lebontották az épületeket is.

Most itt tartunk, kíváncsian várjuk, mi lesz a következő lépés.

Népszerű lett az ingatlanfejlesztőknél a Csónakázótó környéke

De a Csótó környéke vonzza az ingatlanosokat. A volt Novák-piac területére társasházat terveznek, itt módosították is a Rendezési Tervet. Viszont a közelben lévő Árkádia üzletközpont néhány kereskedője bíróságon támadta meg az építési engedélyt Társasházak, kontra üzletközpont. Bíróság előtt a volt Novák-piacra tervezett társasház építési engedélye 2017. April 20. 20:37 , ezért egyelőre nem kezdődhetett meg az építkezés.

Idén júniusban pedig a közgyűlés azért vette ki Inkább nem építenek extrém pályákat a megújuló szombathelyi Sportligetbe, nehogy zavarják a leendő lakókat 2017. June 11. 18:26 az extrém sportpályát a Sportliget felújítási tervéből, mert attól tartanak, hogy annak zaja zavarja majd a leendő lakókat.

Vagyis, nagy a nyomás a hivatalokon, önkormányzatokon, hogy lakóparkokkal vehessék körbe a Csónakázótó környékét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés