Ne csak látszatdemokráciát: kerekasztal beszélgetéssorozat indul Szombathelyen a népbutítás ellen

Már az első időpont is megvan: november 28-án este hét órára várják az érdeklődőket a Cuvée borbár különtermébe a szervezők

Szombathelyen szép sikereket érnek el a Facebookon szerveződő megmozdulások, ezt a netadó elleni tüntetés Így álltak ki a szombathelyiek az internetadó ellen: jó hangosan 2014. October 30. 17:50 is bizonyította, a rendőrség adatai szerint ezerháromszáz embert villanyozott fel a megmozdulás. És ami még külön érdekes, csupán kilencszázhuszan jelezték részvételüket az eseményen.

Netadó tüntetés: ezerháromszázan a Városháza előtt
Bonyhádi Zoltán

Talán ennek is köszönhető, hogy újabb oldal invitál bennünket, ezúttal egy beszélgetéssorozatra. Lájkolni és eljönni persze nem kötelező és éppen ez a lényeg. Szendrő-Németh Tamás az egyik szervező kiemelte, senkit sem akarnak meggyőzni, az önálló gondolkodás, egymás véleményének tiszteletben tartása az irányvonal.

A fiatalokat is érdekli a közélet

Szalai Szabolcs, az internetadó elleni tüntetés egyik szervezője és felszólalója kiemelte, hogy nemcsak az idősebbeket érdekli az országos és városi politikai élet. Pártoktól függetlenül, nem politikai irányvonalak mentén szeretnének beszélgetni, egy pohár bor mellett. A Soltis Lajos Színház művésze színházi hasonlattal élt: ahogy a színházi közönséget is ki kell nevelni, demokráciára és annak megélésére is nevelni kell a fiatalokat.

Sajtótájékoztató - Szendrő-Németh Tamás és Szalai Szabolcs
Szalai Szabolcs, az egyik szervező
Garai Antal Atom

Magyarországon párttagra és nem párttagra osztják az embereket, és mindenhol pártkatonákat látnak. A tüntetések szervezőit is megvádolták azzal, hogy pártok pénzelik őket. Pedig a netadó visszavonása a demokrácia óriási sikere.

Hisztériakeltés és démonizálás, ami itt folyik, aki pedig paranoiás forduljon orvoshoz

– összegezte Szendrő-Németh Tamás, lapunk bloggere a sajtóhíreket a tüntetéssorozatról.

Művészeket és újságírókat is várnak

A nyitott kerekasztal-beszélgetés sorozathoz csatlakozik Endrődy Krisztián a Weöres Sándor Színház színésze is, aki szintén felszólalt a tüntetésen. Várják a sajtó képviselőit is, fontosnak tartják a hiteles tájékoztatást. A beszélgetés nem zárt ajtók mögött történik, teljesen nyílt, bárki bármikor bekapcsolódhat, vagy akár el is hagyhatja a különtermet.

Sajtótájékoztató - Szendrő-Németh Tamás és Szalai Szabolcs
Szendrő-Németh Tamás
Garai Antal Atom

A Kerekasztal a népbutítás ellen Facebook-oldal független fórum, a beszélgetések témája sem lesz előre meghatározott, hiszen azzal már korlátoznák az érdeklődőket, abban, hogy miről szóljon az este.

Aki nem tud eljönni, de eljut hozzá a hír és örül, hogy van ilyen, már az is siker. Nincs eredménykényszerünk

– mondta el zárszóként Szendrő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet