Keressünk párt a szombathelyi mandarinrécének!

Nyáron nagyon udvarolt egy kacsalánynak, de neki már volt párja.

A Csónakázótó mandarinrécéje igazi különlegessége Szombathelynek, sokak járnak a csodájára, fotózgatják vagy csak figyelik, hogyan lubickol. Most is ezt tette egy olvasónk, Hajas Anikó, akinek fotója láttán többen is elhatározták, hogy keresni kell neki egy párt, mert biztos nagyon magányos.

„Milyen jó lenne, ha kicsi párja is lenne ennek a csodás mandarinrécének, jövőre kis récéket is fotózhatnánk!” – írta egyikük. És ezzel el is indult a lavina, hiszen ha már itt van Szombathelyen 4-5 éve, a mi madarunk, segíteni kell hát neki.

Hajas Anikó

Aztán már jöttek is felajánlások az ország különböző pontjairól, na meg a vallomások, hogy amúgy volt már, aki nézelődött „mandarinlány” után, de túl messze voltak. Most viszont már olyan lelkes önkéntes is akad, aki bevállalja a furikázást, meg olyan is, több is ráadásul, aki a benzinköltséget vállalja.

Szóval készülj, Szombathely, lehet, hogy lesz két, vagy még több mandarinrécénk!

A Csónakázótó csodamadarát négy éve már bemutattuk, akkor olvasóink fejtették meg, Olvasóink megfejtették: milyen csodamadár lubickolt a szombathelyi Csótó vizén 2018. October 16. 17:36 hogy egy mandarinrécéről van szó. Idén januárban pedig megmutattuk Nagyon élvezi a jó időt a szombathelyi Csónakázótó csodamadara 2022. January 05. 16:27 azt is, hogyan élvezi a jó időt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely