Nagyon élvezi a jó időt a szombathelyi Csónakázótó csodamadara

Így lubickol a mandarinréce.

Még 2018 őszén fedezte fel Olvasóink megfejtették: milyen csodamadár lubickolt a szombathelyi Csótó vizén 2018. October 16. 17:36 egy olvasónk a szombathelyi Csónakázótó csodamadarát, amelyről kiderült, hogy egy mandarinréce. A különleges madarat pedig azóta sokan mások is megcsodálhatták, hiszen nem rejtőzik. Az elmúlt napok kellemes időjárásában is lelkesen lubickolt a tó vízében a kacsákkal együtt.

Ambrus Attila

A mandarinréce egyébként egy ázsiai díszmadár, többek között Kína, Japán és Kelet-Szibéria erdős területein elterjedt. Kisebb populációja él szabadon Nagy-Britanniában, melyek leszármazottjai fogságban születtek. Kedveli az erdei tavakat és a gyors folyású sziklás patakokat, ahol tud úszni és táplálkozni.

Ambrus Attila

A hím (gácsér) tollazata színesebb a tojóénál, neki egyszerű szürke színe van, szeme mögött kanyargó fehér csíkkal, és alsó részein számos fehér folttal. Repülés közben mindkét nem tollazata kékes-zöld színben játszik. A Csótó csodamadara tehát gyanítjuk, hogy egy hím.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem