Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Videó: kérészek lepték el a sárvári Nádasdy Ferenc hidat

Ezrével keringtek a fények miatt víztől elcsalt rovarok a hídon. A rajzás egyben azt is jelenti, hogy jó minőségű a Rába vize.

Rajzó kérészek lepték el június 27-én éjjel a sárvári Nádasdy hidat, a 84-es főúton. A rovarok feltehetőleg a tiszavirágnál kisebb termetű dunavirágok voltak. Míg az előbbiek jellemzően júniusban rajzanak, addig a dunavirágok augusztus végén, így a mostani, július végi rajzás a Rábán nem ad támpontot arról, milyen rovarok láthatók a felvételen.

Egyet azonban biztosan jól jelez a tömeges rajzás: a Rába vízminőségét. Szennyezett víz esetén ugyanis a rajzás minimális, vagy akár teljesen el is maradhat. A kérészek életmódjáról a fenti hivatkozásokra kattintva olvashatnak részletesebben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hasznos

Tovább az oldalra