Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szombathelyi Jobbik mindenképpen keresztet akar állítani az Óperint utcába

Gyűjtést szerveznek, van már 50 ezer forintjuk. A városvezetés először érdeklődne.

Nemsokára tényleg befejeződik az Óperint, a Körmendi és a Dózsa utcák kereszteződésében a körforgalom építése Novemberre lesz kész a szombathelyi Óperint utcai körforgalom 2014. July 17. 16:08 , és megváltozik maga a tér. Erre reagálva Balassa Péter jobbikos képviselő még a szeptember 11-i közgyűlésen Némi kampánykodás, némi fenyegetőzés, némi munka 2014. September 11. 09:14 javasolta, hogy az Óperint utcába állítsák vissza azt a keresztet, ami – állítólag – 1956-ig ott állt.

A Jobbik keresztet állítana az Óperint utcai körforgalomba
Ide szeretnék a keresztet
Mészáros Zsolt

500 ezer forintot kért erre a költségvetésből, a közgyűlés azonban nem szavazta meg. Puskás Tivadar polgármester azzal indokolt, hogy a téren áll az evangélikus templom, és az evangélikusok nem állítanak keresztet. Úgyhogy először egyeztetni kellene az evangélikus egyházközséggel, majd vissza lehet térni a témára.

Evangélikus templom
Egy képeslap részlete, ilyen volt a kereszt
archív

Balassa a keresztállítást előhozta a másnapi, közgyűlés utáni sajtótájékoztatón Apró kampányfogásokból állt a szombathelyi közgyűlés? 2014. September 12. 14:28 , majd péntek délelőtt megint összehívta a sajtót. Itt már azt is elmondta, hogy az épülő körforgalomba kellene azt elhelyezni. Egy közlekedésbiztonsági kérdésre azt mondta, a karneváli Diadalív sem okoz gondot a Zanati út végén.

A Jobbik keresztet állítana az Óperint utcai körforgalomba
A mai sajtótájékoztató
Mészáros Zsolt

Egyébként bővebb információkat kért a levéltártól az egykori keresztről, ezt még nem kapta meg. Nyitott viszont egy bankszámlát, ahová ő már betett erre a célra 50 ezer forintot, és várja az adományokat.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Némi kampánykodás, némi fenyegetőzés, némi munka

Elköszönt a jelenlegi szombathelyi közgyűlés, de lehet, hogy egy ülésre még visszajönnek. Olvassa végig online tudósításunkat.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra