Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Két év börtönre ítélték Hernádi Zsoltot Horvátországban

A MOL elnök-vezérigazgatóját már 2019-ben is elítélték Horvátországban, ám ekkor fellebbezett az ítélet ellen.

Ítéletet hozott a horvát Legfelsőbb Bíróság Mol-ügyben hétfőn, írja a horvát 24sata.hr nyomán az Euronews . A bíróság elutasította a két vádlott, Ivo Sanader volt horvát miniszterelnök és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója fellebbezését, és helybenhagyta a korábbi ítéletet.

A volt kormányfőre 10 millió euró kenőpénz elfogadása miatt hat, Hernádira pedig vesztegetés miatt két év letöltendő börtön vár. Az ítélet jogerős.

Hernádi Zsolt
Orbital Strangers

A korrupció és szervezett bűnözés elleni horvát ügyészség 2013-ban emelt vádat a Mol-vezér ellen, miután arra jutott, hogy a Mol azért vehette át 2009-ben a horvát INA energiacég felett az irányítást, mert Hernádi lefizette a miniszterelnököt. A magyar Központi Nyomozó Főügyészség 2011-ben nyomozást rendelt el, és megállapította, hogy nem valósult meg bűncselekmény, ezért a nyomozást megszüntette.

A magyar bíróság 2013-ban megtagadta az európai elfogadóparancs végrehajtását, mert úgy vélte, azt ugyanabban az ügyben adták ki, ami miatt korábban már a magyar ügyészség is vizsgálódott. Hernádit várhatóan most sem fogják kiadni Horvátországnak.

Az ügy kapcsán a Mol csoport az MTI-n keresztül közölte, hogy Hernádi a horvát alkotmánybírósághoz fordul majd jogorvoslatért.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra