Két fiatal szombathelyi karatés is dobogóra állhatott hétvégén Budapesten

Ez volt az első nagy versenyük.

A hétvégén Budapesten rendezték meg a WKF Karate Magyar Bajnokságot a Megyeri úti UTE Jégcsarnokában, ahol Vas megyét a „Leo” Karate-do SE képviselte három fővel. A versenyen 45 klub képviseltette magát és a karatékák kezdő, középhaladó és haladó csoportokban mérhették össze tudásukat.

A 8-9 éves korosztályban kezdő kategóriában kata (formagyakorlat) versenyszámban Káldi Kevin a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Kumite (küzdelem) versenyszámban a hét fős mezőnyben sajnos első meccsén alulmaradt rutinosabb ellenfelével szemben, így nem küzdhetett tovább.

A 10-11 és 12-13 éves összevont korosztályban szintén a kezdő kategóriában Sipos Vencel indult, aki a bronzmeccsen alulmaradt, így az ötödik helyen végzett. Kumite (küzdelem) versenyszámban először tette próbára magát, ahol az izgulás és rutintalanság miatt nem sikerült érmet szereznie.

"Leo" Karate-do SE

A 12-13 éves lányoknál, kezdő korcsoportban kata (formagyakorlat) versenyszámban Sipos Júlia az elődöntőig menetelt, ahol végül kikapott, így csak a harmadik helyért küzdhetett, amit magabiztosan meg is szerzett. Kumite (küzdelem) versenyszámban Júlia a negyedik helyen zárt.

Gál Róbert edző elmondta, hogy tanítványainak ez volt az első nagy versenyük, ami remek alakalom volt nekik tapasztalatszerzésre, ezen kívül a két dobogós hely pedig csak még nagyobb lendületet adott a gyerekeknek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport