Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két fővárosi iskolában június 2-án befejezik a digitális oktatást - a gyerekek visszamehetnek az iskolába

Az egyik iskola igazgatója azt írta: "június 2-től lehetőség van arra, hogy a gyerekek visszajöjjenek az iskolába."
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az index.hu számolt be arról, hogy akad olyan budapesti iskola, ahol az igazgató bejelentése szerint 2020. május 29-én befejeződik a digitális tanrend. Ez azt jelenti, hogy a tanárok június 2-tól nem tartanak online órákat, nem adnak házi feladatot, nem értékelnek.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Az igazgató szerint a szülők érdekében született ez a döntés, ugyanakkor kérte, hogy az iskola neve ne szerepeljen a cikkben. Mint mondta, a szülőknek extra terhelést jelent a digitális oktatás, és sokan már nem tudnak otthonról dolgozni, vissza kell menniük a munkahelyükre. Az elmúlt napokban egyre több szülő jelezte, hogy már nem tudja megoldani az otthoni felügyeletet. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy nem indul újra a tanítás, mindössze felügyeletet biztosítanak.

De ugyanez a helyzet egy másik fővárosi iskolában is. Ott azt közölték, hogy a biztonsági előírásokat maximálisan be kell majd tartani, legfeljebb tíz fő lehet egy tanteremben, maszkot kell viselni, és odafigyelnek arra is, hogy tartsák a megfelelő távolság egymástól. "Nem kötelező, lehetőség azoknak a gyerekeknek, szülőknek, ahol komoly gondot jelent az otthoni felügyelet" - fogalmazott az igazgató.

A szülők azonban megosztottak a kérdésben, ahogy a szakértők is. Akadnak, akik úgy vélik, az iskolák júniusi nyitása gazdasági szempontból nem jelent megoldást, az oktatási haszna pedig kétséges. A kormány viszont nem döntött még az ügyben. A Koronavírus Sajtóközpont azt jelezte a lapnak, hogy az óvodákat és iskolákat érintő további változtatások lehetőségét még vizsgálja a minisztérium és a kormány. "Amint a döntések megszületnek, arról a szokásos módon azonnal tájékoztatjuk a közvéleményt" - írták.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés