Bedrogozott szlovák terepjárós kerékpárosokat ütött el, egyikük meghalt

Az ámokfutót a lakosság segítségével fogták el Mosonmagyaróváron.

Szlovák állampolgárságú cserbenhagyó gázolót fogott el a rendőrség hétfőn Mosonmagyaróváron, aki hajnalban Jánossomorján, később Mosonmagyaróváron is kerékpárost gázolt, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott mindkét helyszínről. A Jánossomorján elütött nő meghalt - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A tájékoztatás szerint hajnalban a férfi egy Ausztria irányába közlekedő sötét színű terepjáróval elütötte a Szabadság utcában haladó kerékpárost, majd megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott. A helybéli nő súlyos sérüléseibe a helyszínen belehalt.

Másfél órával később Mosonmagyaróváron, a Szent István király úton ütött el a férfi egy kerékpárost ugyanazzal az autóval, majd szintén megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott. A súlyosan sérült kerékpárost a mentők kórházba vitték.

A rendőrök az adatgyűjtés és a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése alapján azonosították, majd lakossági bejelentés segítségével Mosonmagyaróváron elfogták a szlovák férfit.

A sofőrnél drogtesztet készítettek, ami pozitív értéket mutatott.

A 35 éves férfit a rendőrök őrizetbe vették, majd halálos kimenetelű közlekedési baleset okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sokkoló